Črna kronika

Anonimke glede požara Rakuševega mlina

STA
21. 5. 2015, 14.51
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Celjska policija je glede Rakuševega mlina, ki je bil oktobra lani v požaru močno poškodovan, zaradi česar so ga morali porušiti, prejela več anonimnih pisem.

Twitter/atiales

Predstavnica celjske policije za stike z javnostmi Milena Trbulin je dejala, da v zvezi s požarom v Rakuševem mlinu celjski kriminalisti preiskujejo sum storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

Časnik Delo pa je danes poročal, da je anonimna ovadba doletela inšpektorje, izvedenca in celjskega župana Bojana Šrota, ker naj ne bi dovolj poskrbel za varovanje mlina kot spomenika arhitekturne industrijske dediščine.

Celjska občina mora sicer v skladu z odločbo ministrstva za kulturo do 1. julija plačati 1,7 milijona evrov izravnave. Ob izdaji odločbe je Šrot izravnalni ukrep ministrstva glede rušitve Rakuševega mlina, ki je bil spomeniško zaščiten, ocenil kot nerazumen.

Po njegovih besedah je ukrep ministrstva krivičen in nesorazmeren, saj je odmerjen na ocenjeno vrednost objekta pred požarom. Celjska občina je zato sprožila upravni spor in še vedno čaka na razsodbo pristojnega sodišča