Črna kronika

So zažgali avto kot opozorilo Leljaku?

STA/mr
11. 5. 2015, 09.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

V soboto nekaj po 21. uri je zagorel osebni avtomobil soseda zgodovinarja Romana Leljaka, ki je bil parkiran na Leljakovem dvorišču v Paričnjaku. Vzrok požara ni znan, Leljak pa ne izključuje možnosti, da je šlo za opozorilo njemu, saj bo v ponedeljek pričal na nemškem sodišču

Twitter

Leljak pojasnjuje, da je bil na sestanku v bližnjih Radencih, ko mu je soproga sporočila, da na dvorišču gori avtomobil. Po podatkih, ki jih je doslej zbrala policija, je občan iz naselja Paričnjak v soboto ob 17.30 parkiral mercedes v garažo, ob 21.15 pa ga je sosed obvestil, da vozilo gori. Moški je sam začel z gašenjem in se pri tem verjetno zastrupil z dimom, zato so ga z reševalnim vozilom odpeljali v bolnišnico, kjer je ostal na opazovanju. Ogenj so pogasili gasilci, podatke o vzroku požara in višini materialne škode pa še zbirajo.

Leljaku sicer ni jasno, kako bi pri omenjenem avtomobilu lahko prišlo do samovžiga. »Seveda ne izključujem možnosti, da je to bil opomin meni,« je poudaril in dodal, da bo danes in v torek pričal na sodišču v Münchnu na sojenju nekdanjima šefoma hrvaške Udbe Josipu Perkoviću in Zdravku Mustaču.

Leljak je sodišče obvestil o tem, kar se je zgodilo, pa tudi o tem, da policija 12 ur po dogodku še ni opravila ogleda kraja dogodka. Na policiji pojasnjujejo, da bodo ogled nadaljevali, ko bodo lastnika vozila odpustili iz bolnišnice.