Črna kronika

Po umoru policistov aretirali štiri osumljence

STA/G.G.
11. 5. 2015, 08.18
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Po sobotnem umoru dveh policistov v mestu Hattiesburg v ameriški zvezni državi Mississippi so aretirali štiri osumljence in dva med njimi obtožili naklepnega umora, za kar jima grozi smrtna kazen. Policista sta bila ubita med opravljanjem prometnega nadzora.

Twitter

34-letni beli policist Benjamin Deen je v soboto zvečer ustavil osebni avtomobil zaradi prehitre vožnje in je poklical na pomoč, še preden se je približal vozilu. Prispel je temnopolti 25-letni policist Liquori Tate, nakar se je začelo streljanje, katerega okoliščine še niso pojasnjene.

V avtomobilu sta bila temnopolta 29-letni Marvin Banks in 22-letna Joanie Calloway. Banks je po strelskem obračunu ukradel policijski avto in pobegnil, vendar so ga po nekaj urah že prijeli.

Ustreljena policista nista takoj umrla, vendar pa jima reševalci niso mogli pomagati, ker so bile rane prehude. Med iskanjem Marvina Banksa so aretirali tudi njegovega 26-letnega brata Curtisa Banksa in ga obtožili soudeležbe po izvršitvi zločina. Zaradi oviranja preiskave pa so zaprli še 28-letnega Corneliusa Clarka.

Brata Banks sta stara znanca policije, saj sta bila večkrat za zapahi zaradi mamil, orožja in nasilja. Vsi trije obtoženci se bodo danes znašli pred sodiščem.

V baptistični cerkvi New Hope, ki je blizu kraja zločina, so v nedeljo opravili mašo za ubita policista, na krvavem pločniku ljudje polagajo cvetje, zastave pred policijsko postajo pa vihrajo na pol droga.

V Hattiesburgu z okoli 50.000 prebivalci je bila nazadnje med opravljanjem dela ubita policistka pred 30 leti. Kot kaže zločin ni povezan z nezadovoljstvom temnopoltih Američanov zaradi pretirane uporabe policijske sile, ampak je šlo za dejanje dveh kriminalcev, ki nista hotela v zapor.