Črna kronika

Razveljavljena sodba za streljanje v Miklavžu

STA
11. 5. 2015, 09.03
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Višje sodišče v Mariboru je razveljavilo sodbo okrožnega sodišča, s katero je to v zvezi s streljanjem v Miklavžu pri Mariboru oktobra 2013 obsodilo Elvisa Pajića zaradi povzročitve lahke telesne poškodbe na leto dni zapora, v današnji izdaji piše časnik Večer. Prvostopenjsko sodišče mora tako o zadevi znova odločati.

STA

Mariborsko okrožno sodišče je Elvisa Pajića marca lani v nasprotju z mnenjem tožilstva spoznalo za krivega le za povzročitev dveh lahkih telesnih poškodb z orožjem, ne pa tudi poskusa uboja. Medtem ko je tožilstvo zanj zahtevalo deset let zapora, mu je sodišče prisodilo leto dni zapora.

Višje sodišče je po poročanju Večera sodbo razveljavilo po uradni dolžnosti, ker se sodnica Tanja Rot ni dovolj "opredelila glede vprašanja silobrana ali prekoračenega silobrana", na kar se je v svojem zagovoru skliceval Pajić.

Do strelskega obračuna, v katerem so pele tudi pesti, je prišlo 23. oktobra 2013 v Miklavžu, domnevno kot posledica obračuna kriminalnih združb. Pajić naj bi streljal na tri druge osebe in dve tudi zadel.