Črna kronika

Na zdravje, lopovi!

mr
23. 3. 2015, 17.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

10. V Velenju so neznanci iz skladiščne hale podjetja v stečaju ukradli za več kot 2000 evrov električnih vodnikov.

9. Izolski policisti so obravnavali tatvino samokolnice, vredne 50 evrov.

8. S terase gostinskega lokala v Topolšici je neznanec ukradel tri vrtne mize, več dvosedov in več stolov. Škode je nekaj tisočakov.

7. Primorski policisti so obravnavali 39-letnega kolesarja iz Domžal, ki se je zaletel v spuščeno zapornico na mejnem prehodu v Sečovljah. Izkazalo se je, da je možakar na kolo sedel pijan kot čep, saj mu je alkotest nameril kar 1,30 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi drakonska globa.

6. Na območju Lukovice pri Domžalah so represivni organi romunskemu vozniku avtobusa zasegli skupno okrog 800 ampul in tablet, za katere se je v nadaljevanju izkazalo, da vsebujejo prepovedane snovi, in sicer anabolične agense. Preiskovalni sodnik je tujca vtaknil v pripor, za pečanje z drogami pa mu grozi od enega do 10 let zapora.

5. Novomeški policisti so imeli opravka s pijanim domačinom, ki je pred lokalom kričal ter prevračal stole in mize. Ker se 36-letnik ni pomiril niti ob prihodu modrih angelov, je prespal na policijski postaji. Sledi plačilni nalog.

4. Mariborski policisti so obravnavali vlom v zobno ordinacijo. Zobozdravnik pogreša za 14.000 evrov opreme.

3. V Stari Sušici, občina Pivka, je nekdo z ograjenega pašnika ukradel kozla in dve kozi. Kmet je oškodovan za okrog 250 evrov.

2. Štajerski policisti so v dveh ločenih hišnih preiskavah na Šentilju zasegli kar 20 gramov prepovedane marihuane. Dvaindvajsetletniku so zaplenili 9 gramov trave, 8 sadik višine do 30 centimetrov in pripomočke za gojenje, 21-letniku pa okrog 10 gramov te izjemno priljubljene, a prepovedane opojne zeli. Starejšemu bo izdan plačilni nalog, zoper mlajšega pa bo vložena kazenska ovadba.

1. Na območju Izole je nekdo iz barake ukradel 15 litrov žganja in 50 litrov malvazije ter s tem lastniku povzročil za okrog 50 evrov škode.