Črna kronika

V Franciji skupina ljudi imela 20-letnico za spolno sužnjo

STA
23. 3. 2015, 15.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

V Franciji so zaradi spolne zlorabe 20-letnice v nedeljo pridržali šest osumljencev, med njimi tri moške in tri ženske, obtoženih posilstva in dejanj barbarstva, je sporočil eden od njihovih odvetnikov Alexandre Rolland. Osumljeni so imeli dekle več kot mesec dni zaprto v mestu Verdun na severovzhodu Francije.

Arhiv Svet24

Domnevni storilci, stari med 19 in 27 let, so dejanje priznali, "a niso dojeli resnosti svojih dejanj", je dejal neimenovan sodniški vir.

Po poročanju lokalnih medijev je dekletu z zvijačo uspelo oditi na prostost, kjer naj bi se sestala z nekdanjim učiteljem, ta pa je - potem ko jo je videl - obvestil pristojne oblasti.

Žrtev se je z dvema od osumljenk domnevno spoznala v času, ko je bivala v mladinskem hostlu za mlade delavce. Prepričali sta jo, da je z njima odšla domov, kjer pa so jo brutalno zlorabili, še posebej prijatelji obeh osumljenk.

Dekle na bi domnevno ožgali in pretepli, jo prisili, da se je potopila v ledeno mrzlo reko, obrili so ji glavo, morala pa je tudi jesti mačjo hrano.