Svet

V prometni nesreči umrl sin Viktorja Janukoviča

STA/G.G.
23. 3. 2015, 14.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Sin bivšega ukrajinskega predsednika Viktorja Janukoviča, Viktor Janukovič mlajši, je umrl v prometni nesreči na Bajkalskem jezeru, so danes potrdili v Stranki regij, ki jo je nekoč vodil Janukovič starejši.

Twitter

"Vsi, ki so poznali Viktorja Janukoviča mlajšega, o njem govorijo z izjemno toplino in naklonjenostjo. Oboževal je hitrost in ekstremne športe in vse do konca je bil pripravljen braniti svoj položaj in ideale, ki so mu bili blizu," so sporočili iz Stranke regij in izrazili sožalje njegovim staršem, vdovi Olgi in sinu Ilji.

Po poročanju več ruskih in ukrajinskih medijev je 33-letni Janukovič utonil, ko se je pod njegovim vozilom udrl led. V volkswagnovem kombiju je bilo poleg Janukoviča še pet oseb. Na Bajkalskem jezeru so se udeležili športne prireditve.

Rusko ministrstvo za izredne razmere je potrdilo, da je kombi padel skozi led, vendar ni navedlo, da je bil v njem tudi Janukovič. Ostalih pet potnikov so rešili, Janukovič, ki je bil za volanom, pa se je smrtno ponesrečil, poroča spletni portal sputniknews.