Črna kronika

Na Koroškem sabotirali polnočnico

26. 12. 2014, 20.48
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Saj ni res, pa je – ob največjem krščanskem in družinskem prazniku se je na Ojstrici pri Dravogradu dogajala prava drama.

Hribovska vasica nad najbolj severnim koroškim krajem je že vrsto let priljubljeno mesto za tradicionalno polnočnico, kamor ne pridejo samo domačini iz okoliških kmetij, pač pa številni krajani Dravograda iz doline, ki jim je domače in prijetno vzdušje sploh pri srcu.

Polnočnica v cerkvi Sv. Janeza Krstnika se je z desetminutno zamudo začela ob 22. uri in 10 minut, dober kilometer pod cerkvijo pa je stala dolga kolona kakih 30 avtomobilov.
Razlog? Čez cesto podrta smreka, pravzaprav dve. Leto po žledolomu bi vse skupaj še imelo logiko, če se ne bi pokazalo, da je bila smreka na cesto podrta namerno. In ne samo ena, kar dve. Neznani storilci so v svoji hudobiji najprej skušali podreti manjšo smreko, ki pa se je zapletla v večjo in so tako za dosego svojega podlega cilja morali podreti še drugo.
Jasno se vidi, da so drugo smreko podrli precej nestrokovno in v paniki, saj je večja smreka počila, preden je padla na cesto. Sosedje so na srečo hitro priskočili na pomočin z motorno žago odprli cesto.

Kasneje se je pokazalo, da je na drugi cesti nekoliko kilometrov stran na Goriškem vrhu, kjer vodi edina preostala cesta na Ojstrico, ležal še en podrt macesen, kar je jasen pokazatelj, da je nekdo zares skušal pokvariti praznik, še huje, s svojim neumnim početjem je ogrozil številne ljudi, ki so se nič hudega sluteči podali na Ojstrico.

Danes je prizorišče končno obiskala tudi policija, ki bo sum kaznivega dejanja preiskala in ukrepala. Na žalost so svoje delo opravili precej površno, saj je na panju ene od podrtih smrek pod snegom ležala celo živo oranžna precej obrabljena gozdarska zagozda, kar kaže tudi na to, da je storilec (ali storilci) dobro podkovan in opremljen za hobi gozdarja.

Na srečo se je vse končalo brez žrtev, koroškega Grincha pa je med polnočnico omenil tudi župnik in mu zaželel, da mu bog naj ne bo prehud sodnik. Dogajanje bomo spremljali tudi v prihodnje.