Črna kronika

Policija išče vozilo, s katerim so vlomilci bežali po avtocesti

STA/M.J.
5. 12. 2014, 12.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Na območju Viča v Ljubljani so danes nekaj pred 15.30 vlomili v stanovanjsko hišo. Ker so vlomilce prepodili, so zbežali z osebnim avtomobilom. Med begom so zapeljali na avtocesto in v okolici Bizovika vozili tudi v nasprotno smer. Tuneli so bili preventivno zaprti.

Policija

Storilci so med begom z osebnim avtomobilom opel zafira svetle barve hrvaškega registrskega območja zapeljali na avtocesto in peljali skozi tunel Golovec. Pri izvozu Bizovik so obrnili in po odstavnem pasu vozili v nasprotno smer. Zatem so znova zapeljali skozi predor Golovec in pot nadaljevali po avtocesti proti Grosupljem.

Policija je v zvezi z današnjim vlomom v stanovanjsko hišo na območju Viča in poznejšim begom osumljencev po avtocesti prijela in odvzela prostost dvema osebama. Z ljubljanske policijske uprave so sporočili še, da o podrobnostih preiskave trenutno ne morejo dajati informacij.

Policija v zvezi dogodka, išče vozilo Opel Zafiro, svetlo sive barve, hrvaških registrskih označb z območja Zagreba, s katerim so storilci zbežali s kraja kaznivega dejanja. Lahko da je vozilo parkirano v Ljubljani ali nekje v smeri Grosupljega. Dopušča se tudi možnost, da na vozilu ni nameščenih registrskih tablic, zato naprošamo vse, ki bi takšno vozilo opazili, da pokličejo na interventno številko 113 ali na eno izmed policijskih postaj.