Črna kronika

Posilili in pustili

L.T.
28. 11. 2014, 07.28
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

V Zadru poteka sojenje peterici, ki je skupinsko posilila zadrsko maturantko in jo pustila ležati na plaži.

Profimedia

Na okrožnem sodišču v Zadru poteka sojenje petim mladostnikom, ki so obtoženi posilstva 17-letne maturantke iz Zadra, v bližini nočnega kluba na plaži Kolovare.

Peterica, ki ima 16, 17, 18, 19 in 22 let, je obtožena kvalificirane oblike hujšega posilstva, za kar je zagrožena zaporna kazen do 15 let. Sojenje je sicer strogo zaprto za javnost, novinarjem je bil onemogočen vstop v celotno poslopje sodišča.

Zadrska srednješolka (17) je 3. novembra 2013 ob 8. uri zjutraj prestrašena in objokana prišla na policijsko upravo v Zadru, kjer je pristojnim prijavila večkratno posilstvo. Potem ko je policija prejela njeno izjavo, je prijela skupino petih z območja Zadra. Ugotovili so, da je skupina sobotni večer z dekletom preživela v različnih kavarnah, nakar so se premaknili v nočni klub z imenom Hitch. Tam je eden od fantov dekle omamil in na bližnji plaži z njo imel spolni odnos, na katerega ni pristala.

Ko je opravil svoje, se je vrnil v klub in k temu dejanju pozval še svoje štiri prijatelje. Ti so povabilo sprejeli in mu sledili do dekleta, nad katerim so se nato spolno izživljali. Dekle so nato pustili na plaži, kjer jo je opazila mimoidoča.