Črna kronika

Na Soči umrl 77-letni nemški kajakaš

U.K.
7. 8. 2014, 09.29
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Včeraj, 6. avgusta 2014 ob 13.16 uri, je bila Policija obveščena, da je med spustom po reki Soči (blizu vasi Čezsoča) kajakašu obšla slabost.

Karmen Š.
Bovški policisti so ugotovili, da so se z vstopnega mesta v vasi Čezsoča (Občina Bovec) s tremi kajaki po reki Soči spustili člani nemške družine, in sicer v kajaku dvojcu sta bila 77-letni oče in njegov 47-letni sin, v drugih dveh kajakih pa še preostala člana družine (48-letna ženska in njen 16-letni sin). Vsi člani omenjene družine so uporabljali ustrezno kajakaško opremo (neoprenska oblačila, zaščitne čelade, jopiče). Ob 13.10 uri je 47-letni sin med plovbo po reki Soči navzdol zaznal, da je njegovega 77–letnega očeta na prednjem sedežu v kajaku (kajak-dvojec) nenadoma obšla slabost oz. se je slednji nekoliko nagnil naprej, zahropel ter obstal v sključenem položaju. Vsi člani omenjene nemške družine so omenjenega 77-letnika takoj zatem spravili na breg reke Soče in pričeli z oživljanjem.
Kljub oživljanju svojcev in kasnejšemu posredovanju reševalcev NMP ZD Tolmin je 77-letni nemški državljan na kraju dogodka umrl. Žal je zdravnik ZD Tolmin na kraju kasneje lahko le potrdil smrt pokojnega 77-letnega moškega in odredil sanitarno obdukcijo na pristojnem Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani.
Bovškim policistom in reševalcem ZD Tolmin so na kraju ustrezno pomoč nudili tudi gasilci PGD Bovec. Bovški policisti so v zvezi z obravnavanim primerom tujo krivdo izključili in bodo s poročilom obvestilo pristojno novogoriško Okrožno državno tožilstvo.