Črna kronika

Slavni kolesar prometno nesrečo zakrivil v vinjenem stanju?

U.K.
21. 5. 2014, 12.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Nekdanji nemški kolesarski as Jan Ullrich je v Švici povzročil prometno nesrečo, v kateri sta bili poškodovani dve osebi. Ullrich, ki trenutno živi v Švici, je edini Nemec z zmago na sloviti dirki po Franciji Touru.

Po tabloidnih medijih je zaokrožila informacija, da je bil Ullrich v trenutku nesreče vinjen in da so mu odvzeli vozniško dovoljenje.
"Zelo mi je žal. Hvala bogu, da ni nihče umrl. Bil sem pod stresom, vračal sem se s sestanka in želel sem priti čim prej domov," je dejal nemški zvezdnik, ki je lani priznal, da si je med aktivno kariero pomagal tudi s prepovedanim dopingom.
Po poročanju spletne izdaje švicarskega Blicka se je nesreča pripetila v ponedeljek ponoči v bližini vasice Mattwil na severu Švice. Čeprav nekdanji kolesar trdi, da ni bil opit, pa uradno policijsko sporočilo Ullricha postavlja na laž, saj trdi, da je policija v kantonu Thurgau obravnavala nesrečo, ki jo je zakrivil moški, ki so mu na kraju nesreče odredili preizkus alkoholiziranosti, ta je pokazal 1,4 promila, in mu nemudoma odvzeli vozniško dovoljenje.
Nesreče se je zgodila na križišču neprednostne s prednostno cesto, povzročitelj nesreče se ni pravočasno zaustavil ter se je z veliko hitrostjo zaletel v zadnji del vozila pred sabo, ki se je pravilno ustavilo pred znakom stop. To vozilo je zaradi silovitega trka odbilo, povzročiteljevo vozilo pa se je nato zaletelo v še eno vozilo.