Črna kronika

Janez ženo Mirjano ubil vpričo otrok

U.K./P.Š./N.J.
13. 5. 2014, 15.42
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Kranjski policisti so sporočili, da je v Preddvoru pri Kranju prišlo do umora. Po naših podatkih je svojo ženo Mirjano F. po daljšem prepiru zabodel 40-letni Janez F.

P.Š.

36-letna žrtev je umrla v nasilnem sporu s 40-letnim zakoncem, ki je po dogodku sam poklical policijo in dejanje naznanil. V postopku so osumljencu odredili tudi strokovni pregled, na kraju tragedije pa so opravili ogled. Po zbranih obvestilih bodo kriminalisti osumljenca s kazensko ovadbo privedli k preiskovalni sodnici pristojnega sodišča, so še zapisali na Policijski upravi Kranj.

Po naših podatkih je svojo ženo Mirjano po daljšem prepiru zabodel 40-letni Janez Fortun. Tragični dogodek nesrečne družine se je zgodil v predelu Preddvora, imenovanem Francarija. Zakonca sta imela štiri otroke, od katerih naj bi bila najmlajša, še predšolska otroka, priča dogodku samemu, prav tako pa so bili v hiši med krvavo zakonsko dramo tudi starši osumljenega. So pa po včerajšnjem dogodku v javnost prišle tudi izjave nekaterih sosedov nesrečnih zakoncev, ki so povedali, da so prepire med njima večkrat poslušali tudi že v preteklosti.

Kriminalisti so osumljencu odvzeli prostost, na kraju pa opravljajo ogled in zbirajo obvestila. Na kraju sta tudi preiskovalna sodnica in državna tožilka.

A po naših podatkih se ni primerilo prvič, da se je v družini Fortun zgodila tragedija, saj naj bi se po pripovedovanju nekaterih večkrat prepirali. Pred leti je Ivan Fortun, oče tokratnega osumljenca, skušal ubiti drugega sina Roberta. Zabodel ga je v prsni koš, žrtev pa k sreči ni utrpela posebno hudih poškodb. Takrat je bilo v izvedenskem mnenju o Ivanu Fortunu zapisano, da bi moral oditi na psihiatrično zdravljenje. Fortun je bil takrat obsojen na dve leti in tri mesece zapora, sinu Robertu pa so izdali odredbo o prepovedi približevanja očetu Ivanu.