Črna kronika

Preiskujejo tudi novomeški kriminalisti

STA
3. 4. 2014, 11.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Novomeški kriminalisti na območju policijskih uprav Novo mesto, Celje in Nova Gorica preiskujejo kazniva dejanja s področja gospodarske kriminalitete. Pri tem iščejo dokumentacijo in predmete, ki bodo služili kot dokaz v nadaljnjem kazenskem postopku pri utemeljevanju sumov davčne zatajitve, pranja denarja in ponareditev poslovnih listin.

Šest osumljencev z območja novomeške, celjske in novogoriške policijske uprave je v imenu štirih samostojnih podjetnikov in dveh gospodarskih družb s fiktivnimi nabavami ter prodajo odpadnega papirja in železa v vrednosti več kot 3,5 milijona evrov neupravičeno uveljavljalo davek na dodano vrednost in oškodovalo proračun, so sporočili z novomeške policijske uprave.

Novomeški kriminalisti so predkazenski postopek začeli na podlagi obvestila Urada RS za preprečevanje pranja denarja. Pristojni davčni uradi so pri zavezancih opravili davčni inšpekcijski nadzor in ugotovili nepravilnosti, o katerih so obvestili sektor kriminalistične policije Policijske uprave Novo mesto.