Črna kronika

S pašnika ukradel plemensko kobilo

M. R.
24. 3. 2014, 18.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, premetenih in neumnih, morda na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Dolenjski list

10

Neznani storilci so vlomili v trgovino v Prušnikovi ulici v Ljubljani in odnesli več parov ženskih čevljev. Lastnika so s tatvino oškodovali za okoli 5000 evrov.

9

Tolminski policisti so obravnavali krajo 20 kubičnih metrov bukovih hlodov, ki so bili zloženi ob cesti Grahovo ob Bači–Bukovski Vrh. Škode je za približno tisočaka.

8

V nenaseljeno stanovanjsko hišo v Goriških brdih so vdrli vandali in poškodovali tri klesane kamnite stopnice, dve železni okenski rešetki in prav toliko kljuk, vodovodno pipo, razbili pa so tudi več stekel na oknih. Škode je za nekaj sto evrov.

7

V Šentjerneju so neznani storilci vlomili v gostinski lokal in ukradli tobačne izdelke ter več steklenic alkoholnih pijač. Lastnico so oškodovali za približno tisočaka.

6

Policisti so v Murski Soboti zasegli bankovec v vrednosti 100 evrov, za katerega sumijo, da je ponarejen.

5

Neznani storilec je v okolici Cerknega poškodoval pet smrečic in izruval ter potrgal približno 20 metrov ograje s stebrički. Ker je oškodovanec odstopil od predloga za pregon, so idrijski policisti na pristojno tožilstvo poslali le dopis z obvestilom o dogodku.

4

Ljubljanski policisti so obravnavali »napad« na potniški vlak. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da so neznani nepridipravi na relaciji med Črnučami in Ježico v vlak metali kamenje, pri tem pa poškodovali steklo vagona in povzročili za okoli 300 evrov materialne škode. V dogodku nihče od potnikov ni bil poškodovan.

3

Brežiški policisti so obravnavali državljanki Rusije, stari 25 in 28 let, ki sta na avtocesti med Čatežem in Obrežjem kolesarili po odstavnem pasu. Policisti so mladenki odstranili z avtoceste in ju oglobili.

2

Celjski cariniki so se pred dnevi ob poostrenem nadzoru na počivališču Lopata odločili za pregled romunskega kombiniranega vozila in v njem odkrili skoraj 1459 litrov piva. Prevoznik je carinikom povedal, da prevaža pivo iz Romunije v Italijo, vendar razen računa in nepopolno izpolnjenega tovornega lista pri sebi ni imel nobene druge poslovne dokumentacije. Cariniki so blago zasegli, zoper voznika pa uvedli postopek o prekršku.

1

V Prešnici pri Kozini je nekdo z ograjenega pašnika ukradel plemensko kobilo. Lastnik je oškodovan za 5000 evrov.