Črna kronika

Je kaj od tega morda vaše?

PU Maribor/J.P.
11. 3. 2014, 10.52
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Policisti Policijske postaje Šentilj so 3. 9. 2013, na podlagi pisne odredbe preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča v Mariboru, opravili hišno preiskavo poslovnega objekta v Mariboru, katerega najemnik in uporabnik je osumljenec kaznivega dejanja Velike tatvine po členu 205/I-II Kazenskega zakonika.

PU Maribor

Pri preiskavi so policisti našli in zasegli večjo količino različnih kozmetičnih izdelkov, parfumov, ličil, in okoli 1.800 kosov oblačil višjega cenovnega razreda (znamk LACOSTE, MAMMUT, HUGO BOSS, GUESS, DESIGUAL, ARMANI, BOGNER, TOMMY HILFIGER, ZERORH, GUCCI, DOLCE GABANA......).

Pomembno je opozoriti, da je potrebno na Policijsko postajo Šentilj poklicati med 7. in 15. uro, saj tam ni organizirane dežurne službe.

Za del zaseženih predmetov so policisti ugotovili, da izvirajo iz kaznivih dejanj in so jih oškodovancem že vrnili. Za okoli 1.200 predmetov pa policisti še vedno ne vedo, od kod izvirajo, osumljeni pa ne zna pojasniti, kje jih je dobil. Policisti so namreč ugotovili, da je osumljenec po celotni Sloveniji, od storilcev kaznivih dejanj, že več let odkupoval vrednejše ukradene predmete in jih nato preprodajal.

Policisti zato prosijo javnost, da si zasežene predmete ogledajo v fotogaleriji na povezavi http://policija.si/index.php?option=com_hpalbum/.

V kolikor bi kdo predmete prepoznal ali vedel od kod izvirajo, prosimo, da to sporoči na telefonsko številko Policijske postaje Šentilj 02/650 08 50 ali na anonimno telefonsko številko Policije 080 1200. Pomembno je opozoriti, da je potrebno na Policijsko postajo Šentilj poklicati med 7. in 15. uro, saj tam ni organizirane dežurne službe. Po predhodnem dogovoru bo možen tudi ogled zaseženih predmetov.

Fotogalerija bo javnosti dostopna do 1. 4. 2014.