Slovenija

Poglejte, kaj jim je prinesel Eurojackpot

STA/J.P.
11. 3. 2014, 10.23
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

V občini Grosuplje bodo, potem ko so prejeli nekaj več kot tri milijone evrov davka od dobitka Eurojackpot, v sredo položili temeljni kamen za prizidek k zdravstvenemu domu. V njem bodo med drugim splošne ambulante in prostori za nujno medicinsko pomoč. Vrednost investicije je ocenjena na 3,5 milijona evrov, so za STA pojasnili na občini.

Facebook

Zdravstveni dom že dlje časa ne zadošča več potrebam zdravstvene oskrbe Grosupljega in okolice. Zaradi vzpostavitve boljše oskrbe se bo tako dogradil prizidek z osmimi novimi splošnimi ambulantami, urinskim in hematološkim laboratorijem, prostori za nujno medicinsko pomoč in garažo za medicinska vozila. Z dvigali bo v vse objekte omogočen dostop tudi gibalno oviranim, so poudarili na občini.

Facebook

Glavni dobitek v mednarodni igri Eurojackpot, vreden 21.047.334,80 evra, so izžrebali v začetku lanskega decembra. Po odbitem davku je srečni lastnik zmagovalnega loterijskega listka dobil 17.890.234,58 evra. Od dobitka so odšteli 15-odstotni davek, ki ga je kot občina stalnega prebivališča dobitnika prejela občina Grosuplje.

Pogodbena vrednost del za gradnjo prizidka k zdravstvenemu domu znaša nekaj več kot 3,5 milijona evrov. Vrednost opreme ocenjujejo na okoli 400.000 evrov. Točna vrednost investicije pa bo znana po končanem javnem razpisu.

Prizidek so, kot so pojasnili, načrtovali že dlje časa. Ko je občina postala prejemnica davka od dobitka igre Eurojackpot, pa so lahko začeli izvedbo projekta. Ob tem so na občini izrazili veselje, da se za investicijo ne bo treba v celoti zadolžiti.

Temeljni kamen bodo položili župan občine Grosuplje Peter Verlič, direktor Zdravstvenega doma Grosuplje Janez Mervič in direktor podjetja GIC gradnje Ivan Cajzek. Blagoslovil ga bo ljubljanski pomožni škof Anton Jamnik.