Črna kronika

Tat v Ljubljani naredil za več tisoč evrov škode

STA / J. P.
3. 3. 2014, 12.32
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Policisti so prijeli 30-letnika iz Ljubljane, osumljenega kaznivih dejanj velike tatvine. Iz prodajnih prostorov ob Celovški cesti v Ljubljani naj bi ukradel osebna vozila, osumljen je tudi več drugih vlomov in tatvin. S kazensko ovadbo so ga privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Arhiv Svet24

Z zbranimi obvestili so policisti ugotovili, da je 30-letnik 15. januarja vlomil v poslovno-prodajne prostore ob Celovški cesti v Ljubljani, kjer je odtujil dve novi in eno rabljeno osebno vozilo. Kot so pojasnili v današnjem sporočilu za javnost, so slednjega naknadno našli. Lastnike je z dejanjem oškodoval za okoli 37.000 evrov.

Na podlagi vseh zbranih obvestil so policisti 30-letnika izsledili in mu odvzeli prostost, preiskovalni sodnik pa je zanj odredil pripor. Osumljenega so v preteklosti že obravnavali za premoženjska kazniva dejanja.

Poleg tega je 30-letnik po navedbah policije med 25. in 26. januarjem vlomil tudi v poslovne prostore v Dravljah, kjer je odtujil gotovino ter nekaj tehničnih predmetov (fotoaparat, projektor, ...), lastnike je oškodovali za okoli 5000 evrov.

Prav tako je osumljeni 18. februarja vlomil v prodajalno ob Celovški cesti v Ljubljani, iz prostora pa je odtujil več zavitkov cigaret in srečk. Podjetje je oškodoval skupno za okoli 2000 evrov.