Črna kronika

Z drogo in orožjem čez mejo se pa res ne gre

M.J.
30. 1. 2014, 13.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

V sredo 29. 1. 2014, ob 17.40, je na Mednarodni mejni prehod Gruškovje, z namenom izstopa iz Republike Slovenije, pripotoval 35-letni turški državljan, voznik tovornega vozila s polpriklopnikom, turških registrskih oznak.

PMP Gruškovje

Policista sta pri opravljanju pregleda vozila, prtljage in osebe, v skladu z 29. členom Zakona o nadzoru državne meje, na polici pod volanskim obročem našla ročno zvito cigareto z zelenimi posušenimi rastlinskimi delci in plastično vrečko z enakimi delci. Pri nadaljnjem pregledu vozila sta pod plastično oblogo pri strešnem oknu, našla še eno plastično vrečko s posušenimi zelenimi rastlinskimi delci.

 Kriminalistični tehnik je s preliminarnim testom ugotovil, da so odkrite snovi 25,49 g prepovedane droge Konoplje, ki je po Uredbi o razvrstitvi prepovedanih drog, razvrščena v I. skupino prepovedanih drog. Pri pregledu Turkove osebne prtljage sta policista našla še 4 kose hladnega orožja »šuriken«

 Policisti so drogo in hladno orožje zasegli, zoper njega pa uvedli hitri postopek pri prekrškovnem organu zaradi kršitve Zakona o prometu s prepovedanimi drogami in njihovi proizvodnji in Zakona o orožju. Predpisano globo in takso je tujec plačal takoj, na kraju.