Črna kronika

Grozljivo: dojenček podlegel poškodbam, ki mu jih je zadala mama

J. P.
24. 1. 2014, 15.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Mati, ki se je znesla nad svojim 11-mesečnim sinom in se nato z njim fotografirala, je bila obsojena na 14 let zaporne kazni.

Mali Callum je pri tem utrpel tako hude poškodbe možganov, da je podlegel nedolgo po napadu. Emma Wilson se je izgovarjala na svojega dve leti starega sina, češ da je dojenčka iz ljubosumja poškodoval on. Obdukcija malčka je pokazala smrtonosne poškodbe možganov, devet zlomljenih reber, zlomljeno roko in nogo.

25-letnica je svojega sina pokopala v neoznačenem grobu.

Med sojenjem je postalo jasno, da je mati otroka očitno odklanjala. Že po rojstvu ga je pustila v bolnišnici – malček je bil v reji sedem mesecev, domnevno zaradi njenega takratnega fanta Neila Richardsona, ki ni bil oče otroka, čeprav po lastnih besedah takrat ni zmogla dveh otrok.

Novembra 2010 ga je vzela iz reje v svoje stanovanje v Windsorju v Veliki Britaniji. Sosedje so poročali o petih ali šestih glasnih pokih, zaradi katerih naj bi se celo zatresel strop. Tiste noči so Wilsonove obiskali rešilci. Med poki je bilo le nekaj sekund razmaka – slišali so namreč Emmo, kako se znaša nad svojim otrokom.