Črna kronika

Prerezal mu je vrat, ker mu je rekel 'rdečelasec'

J. P.
24. 1. 2014, 14.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Moška sta sicer bila znanca – večkrat naj bi skupaj igrala videoigre –, pripomba o barvi njegovi las pa je sodu očitno izbila dno.

26-letni Alan Storie bo zaradi uboja 41-letnega Davida Findlayja v pred svojim domom v Lanarkshireu odslužil vsaj 16 let zaporne kazni.

Storie je bil zaradi barve svojih las že od malih nog žrtev vrstnikov.

Na dan uboja je med moškima izbruhnil prepir, Findlay pa naj bi izustil več pripomb o barvi Alanovih las. V tistem naj bi Alan Davidu z mesarskih nožem prerezal vrat. Vendar pa je Storie trdil, da mu je Findlay vneto trkal po vratih z bodalom, četudi tega pozneje niso našli. Takrat naj bi šel v kuhinjo po velik mesarski nož, odprl vrata in svojega soseda porezal po vratu. David se je menda odplazil do svojega stanovanja nadstropje višje, kjer je preminil. Storie je svoje stanovanje zapustil z morilskim orožjem. Kot je dejal, je deloval v samoobrambi – moškega menda ni hotel poškodovati, a da ga ni hotel imeti na svojem pragu. Storie je sicer star znanec policije – v njegovi kartoteki je zabeleženih več obsodb zaradi napadov in nasilja. Njegov odvetnik je ob tem dejal, da je bil Storie zaradi barve svojih las žrtev vrstnikov že od malih nog.