Črna kronika

Šentjernej v plamenih

M. R.
3. 1. 2014, 18.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

V naselju Groblje pri Prekopi je včeraj zagorela mizarska delavnica, na silvestrovo pa je ogenj popolnoma uničil kozolec v Gorenjem Gradišču. V naselju Groblje pri Prekopi v Občini Šentjernej je v četrtek zjutraj zagorela mizarska delavnica, so sporočili iz Uprave RS za zaščito in reševanje. Ognjeni zublji so zajeli Goriškovo mizarsko delavnico, in sicer novejši del, ki se drži tudi hiše, zato je bila nevarnost širitve požara toliko večja, pa poroča spletna stran Dolenjskega lista.

Dolenjski list

Na teren so nemudoma odhiteli tako poklicni gasilci iz Novega mesta kot tudi dvanajst ekip prostovoljnih gasilskih društev, in sicer Šentjernej, Gorenje Vrhpolje, Ostrog, Maharovec, Prekopa, Kostanjevica na Krki, Cerov Log, Dolenja Stara vas, Groblje, Mokro Polje, Orehovica in Stara vas - Loka. Vzrok požara pristojni še ugotavljajo, prav tako nastalo gmotno škodo.

Dolenjski list

V Občini Šentjernej gasilci v zadnjih dneh ne počivajo. Že na silvestrovo popoldne so se morali boriti z ognjenimi zublji, ki so zajeli kozolec v Gornjem Gradišču pri Šentjerneju. V požaru je kozolec velikosti 120 kvadratnih metrov v celoti pogorel, ogenj pa je uničil še okoli 40 bal sena, trosilnik in nakladalko.

Dolenjski list