Črna kronika

Vozil pod vplivom metadona in pomirjeval

robert.marin@svet24.si
4. 12. 2013, 17.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

V nadaljevanju sojenja Simonu Mekindi je sodišče zaslišalo sodno izvedenko za kemijo in forenzično toksikologijo in alkoholometrijo.

Arhiv Svet24 (simbolna fotografija)

Devetindvajsetletni Ljubljančan je na zatožno klop sedel zaradi nevarne vožnje v cestnem prometu in zapustitve poškodovanca v prometni nesreči brez pomoči.

Lov za resnico se bo nadaljeval 11. decembra z zaslišanjem očeta obdolženca.

Spomnimo. Mekinda je 8. julija okoli 18. ure z osebnim vozilom Ford Focus na ulici Trbeže v Ljubljani ob zavijanju na Šmartinsko cesto vzel prednost 52-letnemu motoristu Simonu Kozjeku. Ta je z motorjem znamke Yamaha trčil v zadnji levi bočni del osebnega avtomobila in padel po tleh, pri tem pa dobil tako hude telesne poškodbe, da je na kraju nesreče umrl.

Sojenje se je včeraj nadaljevalo z zaslišanjem sodne izvedenke za kemijo in forenzično toksikologijo in alkoholometrijo.

52-letni Simon Kozjek je zaradi poškodb umrl na kraju nesreče.

Izvedenka pravi, da ne more izključiti izjave obdolženega, da je alkohol užival šele po prometni nesreči, na koncu pa je sklenila, da je v kritičnem času vendarle vozil pod vplivom metadona, zelo verjetno pa tudi pod vplivom pomirjeval, ki naj bi jih sicer redno užival.