Črna kronika

Ukradli najmanj deset golfov in jih vozili v Srbijo

STA/M.J.
4. 12. 2013, 15.51
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Koprski kriminalisti so od začetka junija zaznavali povečanje števila tatvin avtomobilov znamke volkswagen. Z zbiranjem dokazov in uporabo prikritih preiskovalnih ukrepov so odkrili, da tatvine opravlja hudodelska združba, katere člani so poleg državljanov Srbije tudi državljani Slovenije.

Zajem zaslonske slike

Med preiskavo so ugotovili, da so se v združbo povezali 21-letna državljanka Srbije, 49-letna državljanka Slovenije in njen 23-letni sin, prav tako državljan Slovenije. Ukradena vozila so iz Slovenije prek Madžarske vozili v Srbijo, so sporočili po današnji novinarski konferenci Policijske uprave Koper.

Predhodno pripravljena vozila so ukradli in jih v spremstvu tako imenovanih predhodnic odpeljali iz Slovenije takoj po tatvini.

Kriminalisti so zbrali dovolj dokazov, da dokažejo tatvine desetih osebnih avtomobilov, med katerimi so bili trije ukradeni na območju Kopra, šest na območju Ljubljane in eno na območju Maribora.

Prejšnji petek so policisti vsem trem odvzeli prostost. Na naslovih njihovega bivanja v Kopru in okolici so kriminalisti opravili več hišnih preiskav, pri tem zasegli več elektronskih naprav, ponarejenih dokumentov, prirejenih kontaktnih ključev za vžig vozil, in naprav, namenjenih za izvrševanje kaznivih dejanj.

Prav tako so v ladijskem zabojniku, ki so ga osumljeni uporabljali za skladiščenje predmetov, našli motorno kolo, za katerega so ugotovili, da je bilo leta 2010 ukradeno v Bolzanu v Italiji.

Po policijskem pridržanju so jih s kazensko ovadbo privedli pred preiskovalnega sodnika koprskega okrožnega sodišča, ki je zoper 21-letnico in 49-letnico odredil pripor, 21-letnega Koprčana pa je po zaslišanju izpustil na prostost.

Trojica je bila ovadena za skupno deset kaznivih dejanj velike tatvine, za katera kazenski zakonik predvideva zaporno kazen do petih let, in za kaznivo dejanje hudodelskega združevanja, za katerega je prav tako zagrožena zaporna kazen do petih let, so še zapisali s PU Koper.