Črna kronika

Novomeški Romi policiste obmetavali s steklenicami in poleni

M. R.
30. 11. 2013, 10.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Novomeški Romi policiste obmetavali s steklenicami in poleni, uporabili pa so tudi solzivec. V izbruhu nasilja so bili poškodovani trije policisti.

Dolenjski list

V sredo okoli 23. ure so policisti na operativno-komunikacijskem centru novomeške policijske uprave prejeli obvestilo o kršitvi javnega reda in miru v romskem naselju Žabjak.

Do incidenta je prišlo zaradi preglasne glasbe.

Po poročanju Dolenjskega lista so bili na kraj napoteni štirje policisti, od tega dva vodnika službenih psov. Ko so kršitelja, ki je v avtu preglasno vrtel glasbo, opozorili, naj preneha, je moški avtoradio utišal, pozneje pa je začel glasbo preglasno predvajati drugi kršitelj, v bližini pa se je zbralo večje število prebivalcev naselja ...

Policisti so poskušali moškega prepričati, naj glasbo utiša, ko so Romi začeli vanje metati steklenice in polena, uporabili pa so tudi solzivec. V izbruhu nasilja so se poškodovali trije policisti, službena psa pa sta jo odnesla brez prask. Ob napadu so iz novomeške policijske uprave na kraj dogodka poslali okrepitve, ki so končno vzpostavile red. Policisti so prijeli osem oseb, starih od 20 do 50 let, med njimi tudi žensko, ter jih odpeljali v prostore za pridržanje.

Preiskava se nadaljuje

Kriminalisti nadaljujejo preiskavo in ugotavljanje okoliščin kaznivih dejanj napada na uradno osebo ter kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi.