Črna kronika

Nesreča na stari cesti pred Škocjanom

STA / S.R., foto: PGD Postojna
5. 11. 2013, 16.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V ponedeljek ob 10.45 se je pri Uncu zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri sta umrla 27-letni voznik iz Rakeka in 48-letni potnik, državljan Velike Britanije, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

V ponedeljek 4. novembra smo bili ob 10.43 uri, obveščeni s strani ReCo Postojna o prometni nesreči na regionalni cesti med Postojno in Uncem. Na kraju samem smo izvedli protipožarno in prometno zavarovanje, odklopili akumulator na vozilu ter s tehničnim posegom rešili dve preminuli osebi iz objema pločevine.

Sicer pa so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 19 prometnih nesreč, v katerih sta dve osebi umrli, 17 nesreč se je končalo lahkimi poškodbami, ena pa s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 30 kršitev javnega reda in miru ter 156 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 19-krat posredovali na javnih krajih in 11-krat v zasebnih prostorih, pridržali pa so dva kršitelja. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali enega voznika, zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov pa so zasegli deset vozil. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 72 tatvin, 50 vlomov, 18 poškodovanj tuje stvari, devet primerov ponarejanja denarja, dva primera nasilja v družini, dva primera kaznivih dejanj v zvezi s prepovedanimi drogami ter po ena grožnja, rop in povzročitev telesne poškodbe. Dvema osebama na območju policijskih uprav Maribor in Koper so izrekli ukrep prepovedi približevanja do žrtev nasilja v družini.