Črna kronika

Trikrat poskusil posiliti žrtve

robert.marin@svet24.si
14. 8. 2013, 11.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Predvidoma danes se bo pred ljubljanskim okrožnim sodiščem začelo sojenje 35-letnemu Martinu Cimpermanu, ki ga tožilstvo preganja zaradi treh domnevnih poskusov posilstva konec novembra in na začetku decembra lani.

Arhiv Svet24
Cimperman ni duševni bolnik

Na predobravnavnem naroku, ki je bil na začetku junija in je zaradi zaščite žrtev potekal za zaprtimi vrati, Cimperman krivde očitno ni priznal, saj je za danes ob 9. uri razpisan narok za začetek glavne obravnave, ki bo prav tako potekala za zaprtimi vrati.

Še preden so na predobravnavnem naroku stekla pogajanja med obrambo in tožilstvom, je obdolženega pregledal sodni izvedenec psihiatrične stroke, ki je po naših informacijah ocenil, da Cimperman ni duševni bolnik. Ljubljančan je od decembra lani v hišnem priporu.

Kot je znano, naj bi Cimperman v zgodnjih jutranjih urah 2. decembra lani za Bežigradom v Ljubljani poskušal posiliti starejšo gospo. Ko je reva začela klicati na pomoč, jo je menda zgrabil s tako silo, da ji je premaknil zobno protezo. Žensko sta rešila naključna mimoidoča, ki se ju je napadalec ustrašil in zbežal.

Kmalu zatem, le nekaj ulic stran, naj bi Cimperman znova udaril. Žrtev je bila tudi v tem primeru starejša Ljubljančanka, ki ji je posiljevalec z roko grobo segel v mednožje in jo huje poškodoval. Ostalo je pri poskusu kaznivega dejanja, saj je nekdo iz bližnjega stanovanjskega bloka, ki ga je zmotil direndaj, zakričal, da bo poklical policijo. Surovež je vzel pod pod noge in izginil.

Policisti so 32-letnika aretirali hitro po omenjenih napadih. Bojda je bil ves poškodovan, saj sta se mu ženski upirali po svojih najboljših močeh. Sledi njegove DNK so preiskovalci našli pri obeh žrtvah, sam pa se dogajanja kritičnega dne menda bolj bledo spomni, saj naj bi bil pijan kot klada.

Po aretaciji so preiskovalci Cimpermanu »naprtili« še en poskus posilstva, in sicer konec novembra v središču Ljubljane. Takrat naj bi obdolženi zasledoval mlajšo žensko in jo napadel tako rekoč pred pragom hostla. A je pobegnil, ko je slišal, da nekdo odpira vrata.

Nekaj časa se je Cimpermana omenjalo tudi kot osumljenca za aprilski napad na mlajšo žensko pri Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. 35-letnika so celo prestavili iz hišnega pripora v pripor, a se je izkazalo, da ima policija napačnega osumljenca. Punco naj bi poskušal posiliti 28-letnik iz območja Litije.