Črna kronika

Vlomil v kar 20 garaž

STA/M.J.
14. 8. 2013, 10.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Šišenski policisti so kazensko ovadili serijskega vlomilca. Očitajo mu večje število vlomov v različne objekte in vozila, ki jih je po njihovih ugotovitvah 20-letni Ljubljančan storil med novembrom lani in junijem letos.

Preiskovalni sodnik je zoper njega odredil pripor, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana. Policisti so z zbiranjem obvestil in na podlagi zbranih dokazov ugotovili, da je osumljeni novembra lani v Tržni ulici v Ljubljani vlomil v 20 garaž. Nekatere izmed njih je samo pregledal, iz ostalih pa je odpeljal avtomobil, poleg tega pa je med drugim odnesel še polnilec za akumulatorje in daljinske upravljalnike za dvig vhodnih vrat v podzemne garaže. Decembra lani je ukradel otroški voziček v vrednosti okoli 800 evrov.

Letos je po ugotovitvah policistov marca vlomil v drogerijo na Celovški cesti v Ljubljani, kjer je ukradel za okoli 4000 evrov izdelkov, junija pa je na Kališnikovem trgu v Ljubljani vlomil v prostore javnega zavoda, od koder je odtujil 20 prenosnih računalnikov.

Februarja letos je vlomil v avtomobil, aprila pa na gradbišču na Vodnikovi v priročno skladišče. V omenjenih primerih sicer ni odtujil ničesar, so še navedli policisti.