Črna kronika

Neuradno: 35-letnemu Andreju odrezali penis

Gabrijel Toplak
2. 8. 2013, 23.13
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Mariborski policisti so včeraj preiskovali smrt 35-letnega Andreja Ropiča iz Vidma pri Ptuju. Pokojnega naj bi našla mrtvega njegova mati, na truplu naj bi našli več ureznin, tudi vbodov, neuradno naj bi našli tudi odrezan penis.

Gabrijel Toplak

Do naslova Pobrežje 121 b, naselja z 851 prebivalci v občini Videm pri Ptuju, se je bilo včeraj z avtomobilom in tudi peš, nemogoče prebiti, saj so kriminalisti in forenziki v stanovanjski hiši, ki je v bližini ceste iz centra naselja Pobrežje proti Vidmu, preiskovali sumljivo smrt 35-letnega Andreja Ropiča. Kaj natančno se je v sredo dogajalo v stanovanjski hiši Ropičevih in kakšne smrti je umrl Andrej, še ni znano, saj policijska preiskava še poteka. Po naših neuradnih podatkih pa naj bi ga v hiši našla mrtvega njegova mati, in sicer z odrezanim spolnim udom.

Med tamkajšnjimi domačini, ki česa takšnega niso pričakovali, saj je kraj doslej veljal za mirnega, so bili včeraj le redki takšni, ki so si upali kaj povedati. Vprašanju, če so poznali Ropičeve, še posebej Andreja, so se številni kar se da hitro izognili z odgovorom, da ne, saj je le redko prihajal v vas. Nekateri so samo skomignili z rameni in se obrnili, spet drugi pa so na hitro povedali, da je v hiši zadnja leta živel povsem sam, saj naj bi se njegova sestra in mati, potem ko si je pred leti vzel življenje njegov oče, odselila, a ga je slednja občasno vendarle obiskovala. Zadnjič tega usodnega dne. Neuradno smo tudi izvedeli, da je bil Andrej že kot otrok poseben fant, saj se v mladosti, ko je bil študent Ekonomsko-poslovne fakultete v Mariboru, ni želel družiti z drugimi sovrstniki na vasi, in tudi takrat, ko je odrasel, so ga redko videvali kjerkoli v gostinskih lokalih. „Bil je bolj samotar ter se je zares redko odločil, da bi obiskal kakšno gostilno in tam s kom spil pijačo,“ je za Svet24 povedala natakarica v enem izmed tamkajšnjih gostiln. So pa med vaščani, predvsem tistimi, ki jim ga je v zadnjih mesecih vendarle uspelo občasno srečati, krožile govorice, da je jemal droge, zato jih čudi, od kod mu denar, da jih je lahko kupoval. Nikjer ni delal, pa tudi okrog stanovanjske hiše, ki je imela zgolj dvorišče, ni bilo veliko zemlje, da bi lahko kakorkoli pridelal in prodal.

Miran Šadl, predstavnik za odnose z javnostmi na Policijski upravi Maribor, pa je včeraj po dogodku sporočil, da so v sredo, okoli 14.40, prejeli obvestilo, da je bil v stanovanjski hiši v Pobrežju najden mrtev 35-letni moški. »Kriminalisti so na truplu našli večje število ureznin, tudi vbodov, in opazili odrezan del telesa, vendar v tem trenutku preiskava še vedno traja in tudi ni mogoče ugotoviti, ali gre v tem primeru za samomor ali morebiti za nasilno kaznivo dejanje,« je v uradnem sporočilu za javnost zapisal Šadl. Ogled kraja najdbe trupla so opravili kriminalisti sektorja kriminalistične policije PU Maribor, vodila pa ga je dežurna preiskovalna sodnica okrožnega sodišča na Ptuju v prisotnosti dežurnega državnega tožilca okrožnega državnega tožilstva s Ptuja. Preiskovalna sodnica je odredila tudi sodno obdukcijo.

Gabrijel Toplak
Domačini sumijo, da se je pokojni drogiral.