Črna kronika

V BiH vse več prijav policiji zaradi seksa v javnosti

STA
3. 12. 2012, 14.42
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Čeprav v BiH zakon o kršenju javnega reda in miru ne določa natančno prekrškov, povezanih s spolnimi odnosi v javnosti, policija vse pogosteje prejema prijave zaradi takšnega vedenja.

Zakon za tovrstne prekrške predvideva do 600 konvertibilnih mark (330 evrov) kazni. Kot piše sarajevski Dnevni avaz, zakonodaja v BiH spolne odnose na javnih krajih uvršča med prekrške v členih o "brezobzirnem vedenju ali razkazovanju spolnih organov".

Časnik dodaja, da policija vse pogosteje prejema prijave državljanov o parih, ki spolno občujejo celo v naseljenih predelih mest, na primer v bližini avtobusnih postajališč, v gozdičkih, parkih in na izletniških točkah. Spletni portali v BiH so tako nedavno objavili vrsto fotografij parov, ki so spolno občevali na javnih krajih v Mostarju in Sarajevu.

Kot piše Dnevni avaz, na javnih krajih najpogosteje seksajo prešuštniki, ki so poročeni, a si ne morejo privoščiti hotelske sobe. Takšne pare policija najpogosteje zaloti v avtomobilih, povzema srbska tiskovna agencija Beta.