Dostopna cena

Električno pando naj bi izdelovali v Srbiji in Maroku

U.P.
3. 12. 2023, 07.40
Deli članek:

Kmalu po tem, ko je Fiat več kot eno leto pred načrtovano premiero nove pande napovedal model, so se začela ugibanja, kje ga bodo izdelovali.

Fiat
Fiat Panda s pogonom na elektriko.

Italijanski mediji zdaj poročajo, da bo električna panda nastajala v Srbiji in Maroku. Novo električno pando bodo predstavili na 125. obletnico znamke, 11. julija 2024. Temeljila bo na Stellantisovi platformi Smart Car, tako kot Citroen e-C3, in bo uporabljala baterije LFP, zaradi česar naj bi bila njena cena dostopna ter naj bi znašala približno 19.900 evrov za različico z 200 kilometri dosega in okoli 23.000 evrov za različico s 320 kilometri dosega. V ponudbi bo tudi blagohibridna različica z 1,2-litrskim bencinskim trivaljnikom, njena cena pa naj bi bila nižja od 15.000 evrov.

Fiat za zdaj še ni uradno objavil, kje bodo avtomobil izdelovali, vendar italijanski mediji navajajo, da nove pande ne bodo izdelovali v Italiji, temveč v tovarni Stellantis v Kragujevcu v Srbiji, pa tudi v maroški Kenitri. V Italiji bi v proizvodnji ostala le trenutna različica pande, ki jo bodo v Pomiglianu izdelovali do konca leta 2026, najverjetneje pa se bo preimenovala in postala pandina, da se bo tako razlikovala od novega modela.