Podnebno nevtralna flota

Volkswagen bo Vatikan opremil z električnimi vozili

U. P.
25. 11. 2023, 13.35
Posodobljeno: 25. 11. 2023, 13.35
Deli članek:

Vatikan se je zavezal prehodu na trajnostno mobilnost, pri tem pa mu bo pomagal Volkswagen.

VW
V središču programa je mobilnost, želijo pa zmanjšati emisije ogljikovega dioksida (CO2) v državni floti.

Nemški koncern bo v začetku leta 2024 dobavil okoli 40 popolnoma električnih modelov ID.3, ID.4 in ID.5. Vozila so del strategije Svetega sedeža za razogljičenje, katere cilj je do leta 2030 narediti vatikansko floto podnebno nevtralno.

Imelda Labbe, članica upravnega odbora za prodajo, marketing in poprodajo pri osebnih vozilih koncerna Volkswagen, in Christian Dahlheim, predsednik upravnega odbora družbe Volkswagen Financial Services AG, sta Vatikanu osebno predala prvi dve električni vozili, dva modela ID.3 Pro Performance.

Vatikan se sicer močno zavzema za uvedbo inovativnih in trajnostnih rešitev, ki bi bistveno zmanjšale vpliv človekovih dejavnosti na okolje. V središču programa je mobilnost, želijo pa zmanjšati emisije ogljikovega dioksida (CO2) v državni floti. Da bi to dosegli, je treba obstoječa vozila postopoma zamenjati z električnimi, da bo celotna flota do leta 2030 postala CO2 nevtralna.

Kot partnerja v projektu so izbrali Volkswagen, ki bo od začetka leta 2024 Vatikan oskrboval z električno floto. V poznejših fazah bodo postopno dobavljena tudi druga električna vozila znamk skupine Volkswagen, celotna flota bo popolnoma zamenjana do leta 2030. 

»Elektrifikacija voznih parkov postaja vse pomembnejša po vsem svetu. To, da bodo naša vozila uporabljali tudi zaposleni v Vatikanu, je velika čast za našo znamko in poudarja privlačnost naših popolnoma električnih ID-jev,« je povedala Labbe ob predaji vozila v Vatikanu.

Christian Dahlheim je dodal: »Z veseljem podpiramo Vatikan pri tem pomembnem projektu. To je za nas nekaj zelo posebnega in dokazuje, da smo z našimi rešitvami mobilnosti zares konkurenčni.«