Avto-moto

Najbolj zaželen delodajalec v Nemčiji je VW

Božo Lalič / Auto Bild Slovenija
19. 3. 2013, 08.04
Posodobljeno: 19. 3. 2013, 08.16
Deli članek:

Revija Focus in družabno omrežje Xing sta opravila anketo s 13.000 sodelujočimi in odkrila, da je najbolj zaželen delodajalec v Nemčiji Volkswagen.

Anketa, ki sta jo opravila revija Focus in družabno omrežje za svetovno mreženje podjetij Xing, je v prvem delu zajemala 820 podjetij s 1.000 ali več zaposlenimi. V drugem delu so povprašali 6.300 zaposlenih iz 17 panog, kako ocenjujejo svoje delodajalce. Skupni rezultat je pokazal, da je Volkswagen zasedel prvo mesto v svoji panogi in tudi v skupni razvrstitvi.

Dr. Horst Neumann, član uprave Volkswagen AG je dejal: "Našim zaposlenim nudimo prvovrstna usposabljanja in različne možnosti razvoja in napredovanja. In vsi zaposleni se zavedajo, da se dobro delo in gospodarski uspeh pri Volkswagnu obrestujeta."

Sicer pa se v koncernu VW vsako leto zaposli približno 10.000 diplomantov visokih šol in 3.500 vajencev. VW omogoča različne možnosti za kariero, med njimi programa usposabljanja StartUp Direct in StartUp Cross, doktorski program, neposredni vstop za kandidate z več kot tremi leti izkušenj, praksa ter študijski in diplomski program.

V naslednjih letih bodo dodatne možnosti za zaposlitve imeli posamezniki s strokovnimi znanji na področjih električnih pogonskih sistemih, lahke gradnje, avtomobilske elektronike, mehatronike, elektrotehnike, informatike, strojništva, avtomobilske tehnike, industrijskega inženiringa in tudi ekonomije.