Avto-moto

Auto Bild Slovenija - november 2012

Božo Lalič / Auto Bild Slovenija
5. 11. 2012, 08.13
Posodobljeno: 5. 11. 2012, 08.33
Deli članek:

V novembrski številki preberite.

PREIZKUSILI SMO           Ford ecosport

Rustikalen, a majhen ford, ki bo znal svoje uveljaviti tudi na makedamu, postaja en glavnih izzivalcev v podsegmentu SUV vozil. Majhni lepotec, ki v notranjosti spominja tudi na fiesto, prihaja iz Brazilije, narejen pa je tudi za evropski okus.

TEST          Fiat 500L

Kavni avtomat v avtomobilu? Dobrodošli v 500L. Sicer je res, da smo ga preizkusili v brezkofeinski različici, a kljub temu smo o njem postavili dobro mnenje, pa čeprav ima z modelom 500 le malo skupnega.

PRIMERJAVA                  Mini countryman, opel mokka, škoda yeti

Nova mokka bo morala tudi v praksi pokazati svoje zmogljivosti in kvalitete. Pričakovanja je v osnovi izpolnila, a se bo morala spopasti z močnimi in že odraslimi konkurenti, ki pa niso kar tako.

V novembrski številki smo pripravili mnogo zanimivosti, ki jih ne gre zgrešiti. Objavljamo pet različnih prvih voženj (opel adam, chevrolet trax, VW golf, ford ecosport in kia sorento), test fiat 500L, štiri primerjave (karavani: focus, i30, peugeot 308, mégane; SUV-ji: countryman, mokka, yeti; hibridi: toyota prius plug-in, opel ampera; športniki: mazda3 MPS, ford focus ST). Sicer pa boste v novembrski številki našli tudi dva testa zimskih pnevmatik in razpredelnico letošnjih najboljših zimskih pnevmatik glede na razred. Objavljamo tudi mednarodne rezultate  izbora Zlati volan 2012, test rabljenega BMW 530d touring in dva krajša članka v rubriki Svetovalec.