Avto-moto

Nadgrajena italijanka

Roman Leskovec / Auto Bild Slovenija
29. 8. 2011, 14.34
Posodobljeno: 29. 8. 2011, 15.08
Deli članek:

Pri podjetju Novitec vam lahko iz vaše Alfe Giuliette iztisnejo 192 kW (261 KM). Posebnost: Dodatne ''kilovate'' vam lahko pošljejo po pošti, saj sistem deluje na principu Plug & Play.

Na voljo je novi program za predelavo vaše Giuliette, ki ga promovirajo pod geslom: predelava po zmerni ceni in brez odvečne papirologije. Bavarsko podjetje Novitec je predstavilo paket predelav elektronike, ki je na voljo za različne motorne variante, posebnost pa je enostavna vgradnja. Z modulom Powerjet lahko 1,8-litrskemu turbomotorju zvišamo moč na 192 kW (iz serijskih 173) oz. dizelskem agregatu na 143 kW (iz serijskih 125). To dosežemo z enostavnim priklopom škatlice z nadgrajeno elektroniko, ki nam jo lahko pošljejo tudi po pošti.  

Pripravili pa so tudi paket zunanjosti, ki vsebuje dodatke za prednji spojler, nove stranske pragovi ter izpušni sistem s štirimi zaključnimi cevmi, ki italijanko naredijo še privlačnejšo, a ne bahaško. Na voljo so tudi posebne športne vzmeti ter nastavljivo podvozje iz nerjevečega jekla, s katerim lahko znižamo podvozje do 75 milimetrov. V ponudbi lahko najdemo še privlačna aluminijasta platišča dimenzij od 18 do 20 palcev.