Avto-moto

Vettlov FX50

Roman Leskovec / Auto Bild Slovenija
28. 8. 2011, 18.06
Posodobljeno: 28. 8. 2011, 18.13
Deli članek:

Pri japonskem proizvajalcu avtomobilov Infiniti so oblikovali posebno serijo luksuznih športnih terencev, pri kateri je sodeloval aktualni svetovni prvak v formuli 1, Sebastian Vettel, ki je postal tudi globalni ambasador njihovih vozil.

Zunanjost vozila ima poteze izvedenke FX Limited edition, ki so jo predstavili lansko leto, le da so značilno sprednjo rešetko rahlo preoblikovali ter ''stisnili'' pri zgornjih robovih - to naj bi bil od sedaj naprej prepoznaven znak vseh novih Infinitijev. Sprednji konec zaznamujejo še LED dnevne luči ter agresivni karbonski spojler, ki spominja na tistega pri formuli 1. Odstranili so tudi strešne sani ter mu dodali zadnji strešni spojler, ki pa je bolj kozmetičnega kot uporabnega pomena. Štirikolesni orjak je odet v Moonlight belo perla barvo s srebrnimi ''Vettel'' nalepkami ter karbonskimi ogledali in pragovi.

Tudi notranjost Infinitija FX50 ''Sebastian Vettel Edition''bo prepoznavna po detajli, ki ga ločujejo od ostalih izvedenk. Volan naj bi bil oblikovan po vzoru dirkalnikov formule 1, armaturno ploščo pa bodo krasila dodatna stikala in funkcije. Pod motornim pokrovom pa ostaja njihov najmočnejši, 5-litrski V8 agregat s 283 kW (385 KM). Več o tem pa bomo izvedeli na avtosalonu v Frankfurtu.