Poroka

Ste pripravljeni na zakonsko zvezo?

D. B.
7. 11. 2016, 20.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Ta tri vprašanja bi si morali zastaviti, preden skočite v zakonsko zvezo.

Pixabay

Obstajajo tri vprašanja, ki bi si jih morali zastaviti, preden se odločite za poroko. 

1. Vam je sreča vašega partnerja najpomembnejša na svetu?

Skrivnost uspešnega zakona tiči v tem, da oba partnerja srečo drugega postavita pred svojo. Za tem se ne skriva nobena filozofija, tudi globlje sporočilo ne, ampak le dejstvo, da partnerja želita osrečiti drug drugega. Zakaj bi kadarkoli kdorkoli želel zapustiti osebo, ki svoje življenje posveti njemu in njegovi sreči.

2. Zakaj ljubite partnerja?

Najslabši odgovor je: "Zato, ker ga preprosto ljubim." Če je vaš odgovor takšen, niste pripravljeni na zakon in ne razumete pomena ljubezni.

Metuljčki v trebuhu in vznemirjenje, ki ga občutite ob partnerju na začetku ljubezenskega razmerja, še ne pomenijo ljubezni. Občutki bodo namreč sčasoma izginili, kar pa še ne pomeni, da bo tudi vaša ljubezen izpuhtela, ampak se bo šele takrat resnično pokazala. Če vas partner osrečuje, morate sami odkriti, zakaj je tako in šele takrat boste lahko vedeli, ali so vaši občutki in namere iskreni.

3. Ste pripravljeni na življenje, v katerem bosta izpolnjevala drug drugega?

Življenje v zakonski zvezi je drugačno od tistega, ki ste ga imeli pred tem. Vprašanje, ki si ga morate zastaviti, se glasi, ali bo življenje, ki si ga želite in ki vas osrečuje ter za katerega čutite, da bi ga morali imeti, takšno, kot je v zakonu?

Z drugimi besedami: So načrti in življenjski slog vas in vašega partnerja isti in ali ste pripravljeni na kompromise? 

Najboljši način, da odgovorite na ta pomembna vprašanja, je pogovor s partnerjem. Če se pred zakonom nista strinjala glede pomembnih življenjskih odločitev, se to tudi takrat, ko bosta dahnila usodni da, ne bo spremenilo.