Spolnost, denar, družina

Kaj o vaši zvezi povedo prepiri?

D. B.
5. 11. 2016, 16.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Prepiri so nekaj vsakdanjega v vsakem razmerju ali zakonu, a predmet prepira lahko razkriva veliko globlje težave, ki jih morata partnerja nemudoma rešiti.

Profimedia

1. Denar

Če se vaši prepiri neprestano vrtijo okoli denarja, si po vsej verjetnosti v življenju želite drugačnih stvari. Ljudje menijo, da se prepirajo zaradi pomanjkanja denarja, a v večini primerov se pravzaprav prepirajo zaradi razlik v zaslužku. 

Razmislite o svojih prioritetah in se nato s partnerjem pogovorite o kratkoročnih in dolgoročnih ciljih. Morda želita varčevati za različne stvari ali pa bosta kljub temu določila skupen cilj. Pri tem imejte v mislih, da tudi, če si trenutno ne želita istega, to še ne bo pomeni konec razmerja. Dokler imate razumevanje za partnerja in spoštujete njegove cilje in ambicije, lahko vsako težavo rešite s kompromisom. A če razmišljate o kreditu za stanovanje, vaš partner pa želi kupiti motor, je morda čas, da razmislite o tem, kam pelje vaše razmerje. 

2. Gospodinjska opravila

To je najpogostejši vzrok prepira. Mnoge ženske nase prevzemajo večino stvari, ki so povezane s hišnimi opravili, svojih partnerjev pa nikakor ne morejo prepričati, da prevzamejo katerega od gospodinjskih opravil. Če ste partnerja stokrat prosili, da pospravi perilo, opere posodo ali pomete drobtine, ki so ostale na kuhinjskih tleh, tega pa kljub temu ni naredil, očitno ne spoštuje vas ali vašega časa.

Bodite odločni in zahtevajte, da si med seboj razporedita gospodinjska opravila. Partner, ki vas ljubi, bo to sprejel brez ugovarjanja. V partnerskem odnosu je pomembna enakopravnost, tudi pri gospodinjskih opravilih. Če bo partner še naprej zavračali pomoč, pa trmastemu človeku pojasnite, da ne boste služabnik nekomu, ki tega ne ceni.

3. Družina

Če se prepirate zaradi družinskih članov, se najbrž eden od partnerjev ne počuti dovolj pomembnega v razmerju. Če vam partner zameri, ker se redno videvate s svojimi družinskimi člani, njegovo družino pa obiščete le nekajkrat na leto, najbrž globoko v misli, da ni vaša prioriteta.

Najdite ravnovesje pri druženju s "svojimi" in "njegovimi". Pogosto načrtujte skupna druženja. Če se v krogu njegove družine ne počutite dobro, se o tem s partnerjem pogovorite. Teh težav nikoli ne smete pomesti pod preprogo.

4. Spolnost 

Prepiri, povezani z najbolj intimnimi trenutki, so lahko rezultat pomanjkanja spolnosti, nepotešene želje ali slabega počutja v postelji ... Ne glede na razlog se v ozadju takšnega prepira s pomanjkanje komunikacije med partnerjema. 

O težavah, ki se dotikajo spolnega življenja, ne razpravljajte pred, med ali po spolnem odnosu. To bi lahko pri vas ali pri partnerju izzvalo občutek nelagodja in sramu, tega pa ne želite. Spolnost je pomembna tema, ki ji morate posvečati pozornost. Zapomnite si, da za dobro spolno življenje niso pomembni položaji ali tehnike, ampak iskrenost in zaupanje.