Astro

Tehtnica: brezhibnost ji je enako pomembna kot zrak

bj, sn
24. 9. 2019, 10.30
Posodobljeno: 24. 9. 2019, 12.05
Deli članek:

Sonce je vstopilo v ozvezdje sedmega nebesnega znamenja, zračne tehtnice, v katerem se bo zadrževalo do 23. oktobra.

dreamstime
tehtnica glavna

Ljudje, rojeni v tem jesenskem obdobju, čutijo močno potrebo po doseganju harmonije v sebi ter v stiku z drugimi ljudmi – zanjo so pripravljeni sprejemati tudi kompromise.

Ko spoznate tehtnico – to idealno bitje –, vas najbolj preseneti njen talent za popolno razporeditev svoje energije in časa.

Morda jo boste opazovali pozno ponoči, kako s prijatelji spremlja najpomembnejši kulturni dogodek sezone, popoldne, ko se v parku igra s svojimi, nedvomno lepo urejenimi otroki, ali pa zgodaj zjutraj, ko z nasmehom in lahkim korakom med prvimi vstopa v svojo pisarno.

PRAVA MERA

A kaj imajo našteti trenutki skupnega? V vsakem trenutku, tako med gospodinjskimi opravili kot med pripravami za najbolj svečan večer, je naša tehtnica brezhibno elegantna, nadišavljena, sveža in z urejeno pričesko, oblečena po zadnji modi, predvsem pa vedno prijazna. Ker sta v njenem svetu lepota in urejenost na najvišjem mestu, si preprosto ne dovoli kakršnekoli nemarnosti, nered pa je zanjo največji greh.

V družbi prijateljev in znancev navadno izstopa, saj je obdarjena s smislom za humor, igralskim talentom, zna poiskati tolažilne besede in je v kritičnih situacijah sposobna prevzeti odgovornost nase. Tehtnica je tista prekrasna dama, ki nikoli ne zamuja, in tisti dobro vzgojen moški, ki se nikoli ne pojavi v gosteh brez šopka rož in prgišča dobro izbranih komplimentov, s katerimi bo osvojil vsako gostiteljico. Tehtnica se zna veseliti in zabavati, vendar nikoli ne pozabi občutka za pravo mero.

VEČNI STRAH

A da ne bi bila slika preveč idealna (saj bi v tem primeru ne bila v ravnotežju), poglejmo, kaj lahko pri tehtnici najdemo neidealnega. Prav znamenje tehtnice je namreč tisto, pri katerem je mogoče naleteti na najširši spekter možnosti, zato v tem znamenju najdemo tako estete in umetniške duše, trde poslovneže in uspešneže kot tudi primitivne ljudi in celo okorele kriminalce! Planetarne energije v horoskopih slednjih so neugodne in tedaj se Venera, vladarica znamenja, obrne v svoje nasprotje.

Pri takih ljudeh nas lahko najprej zmoti osladnost. Nikar ne verjemite niti besede patetičnemu in sladkobesednemu fantu iz take zgodbe. Svoji izvoljenki zelo hitro prisega nesmrtno ljubezen, vendar bi zanj najbolj veljal rek »v treh minutah se zaljubim petkrat do šestkrat«. V trenutku, ko vam prisega večno zvestobo, najverjetneje to tudi resnično misli in kar izgoreva v romantičnih občutkih, vendar bo čez nekaj dni prav tako klečal pred neko drugo osebo – tisto z najbolj romantičnimi očmi.
Tehtnica te vrste si lahko nadene vlogo omahljivca, ki se o smislu življenja sprašuje z enako sumničavostjo kot pri izbiri parfuma. Lahko se mu zgodi, da bo spregledal življenjsko priložnost na ljubezenskem ali poslovnem področju, a le zato, ker se panično boji narediti končni korak in omajati svoje krhko notranje ravnovesje. Takšno stanje se prav lahko pretvori v večen strah pred odločitvami ali pa delanjem napak na poti do končne perfekcije.

dreamstime
tehtnica

ZANIMIVOSTI

Ves čas tehta "za" in "proti", najsi gre za ocenjevanje partnerjevega vedenja, besed ali pogledov – o vsem zna komplicirati in otežiti življenje sebi in drugim.

V zodiaku tehtnica edina predstavlja neživo stvar, sicer je sestavljena iz živalskih in človeških ponazoritev.  Povezave z znamenjem tehtnica

ŠTEVILO: 7

DAN: petek

BARVA: vsi modri toni

KOVINA: baker

DRAGI KAMNI: smaragd, diamant, safir ŽIVALI: lama, kamela, jelen, mačka, golob, labod

RASTLINE: jesen, jablana, palma, jagode, vrtnica, ciklama

DRŽAVE: Avstrija, Argentina, Kitajska

MESTA: Dunaj, Frankfurt, Lizbona, Johannesburg

Tehtnice imajo pogosto težave s prekomerno telesno težo, saj pretiravajo tako pri hrani kot pri pijači. Pri strani Ker tehtnici vlada uživaška Venera, živi po njenih pravilih.