Astro

Napočil je skrajni čas: spregovorimo v imenu Zemlje

(mf, snč)
14. 5. 2019, 11.40
Posodobljeno: 14. 5. 2019, 12.14
Deli članek:

V tišini svoje duše, odmaknjeni od nenehnih pritiskov uma, se lahko povežemo z živimi silami Vesolja …

dreamstime
Zemlja

Ko smo z živimi silami Vesolja povezani, se naučimo njihovega jezika, slišimo njihove zgodbe in pesmi, se odpremo njihovim  modrostim in prenesemo sporočilo, da je Zemlja živa in krvavi iz ran, ki smo ji jih mi povzročili.

Da bi prenašali sporočila Zemlje, moramo postati njen prvinski Glas - Glas reke in onesnaženega morja, Glas dreves in umirajočih gozdov, Glas ptic in živali, katerih oglašanje iz leta v leto postaja tišje, saj jih industrijski razvoj vztrajno vodi k izumrtju.

Govor v imenu Zemlje je naloga, v kateri moramo sodelovati vsi ljudje, ne glede na spol. Ženske, ki so jim bile zadane podobne rane kot našemu planetu, do obdarjene še z močnejšim in bolj prodornim Glasom, saj v imenu Zemlje in vseh njenih bitij lažje in bolj jasno spregovorijo, ker jo v sočustvovanju z njo bolje čutijo. V imenu Zemlje naj spregovorijo matere, hčerke, učiteljice, poslovne ženske, znanstvenice, častnice, odvetnice, uslužbenke, delavke … prav vsaka ima na tem planetu svojo vlogo in poslanstvo.

Dovoliti moramo, da se Glas Zemlje sliši tudi preko najbolj čutnih kanalov, kjer izražamo lepoto: v poeziji, glasbi, slikarstvu, v ročnih delih in v okoljih, kjer smo vsakodnevno, pa naj gre za dom, pisarno, šolo, sodišče, univerzo, tovarno ali polje.

Postanite tiskovni predstavnik Zemlje, kar ne pomeni nujno, da ste aktivist ali se vključite v politično gibanje; je pa res, da se mnogi čutijo povabljeni, da prav na ta način spregovorijo v imenu Zemlje.

Govor v imenu Zmelje je priznanje, da smo njen del in da se njena potreba po zdravljenju prav nič ne razlikuje od naše.

Živeti svoje življenje v zavedanju svetosti Zemlje in prepoznavanje naše soodvisnosti z njo v vsem, kar počnemo, vodi k sprejemanju različnih odločitev o načinu življenja: kaj jemo, kje kupujemo hrano, v kaj se oblačimo, kakšen  prevoz uporabljamo, kako ogrevamo in s čim čistimo svoje domove, kakšno delo opravljamo, kako vzgajamo otroke …

V vsakem življenjskem okolju in pri vsakem delu pa nas bo zavedanje, da smo neločljivi z našo materjo Zemljo, nezmotljivo popeljalo po poti, na kateri bomo najbolje služili sebi in planetu.

Premik v zaznavanju nas naravno vrne k našemu resničnemu jazu, ker je naša "izvorna bit" zakoreninjena v živem Vesolju, prav tako kot je drevo zakoreninjeno v zemlji in teče iz istega vira življenja kot vse reke tega sveta.

 In navsezadnje bodo tisti, katerih življenj se bomo z Glasom Zemlje dotaknili,  začeli zaznavati Omrežje življenja v tem novem, a istočasno starem in znanem načinu, ter ga začutili kot svoj pravi dom, matični vir vsega blagostanja - in zdravljenje Zemlje se bo začelo.