Popolna preozbrazba

S krio terapijo do popolnih rezultatov!

K. Š.
14. 5. 2019, 11.32
Deli članek:

Naše finalistke, Tamaro, Jasno, Uršo, Marijo in Manuelo smo povabili na edinstveno izkušnjo, ki jim bo pomagala do hitrejših rezultatov, pospešila njihov metabolizem, jih napolnila z endorfinom in ustavljala vnetne procese v sklepih.

M24
Naše finalistke so bile nad terapijo navdušene.

Kaj sploh je krio terapija?

Beseda krio terapija izhaja iz grške besede ’kryos’, ki pomeni hladen, mrzel in ’therapeia’, ki pomeni nega, terapija.
KRIO terapija celotnega telesa se izvaja v komori pri temperaturi od -140°C do -160 °C v atmosferi uplinjenih kriogeničnega plina. Proces krio terapije deluje tako, da se v kratkem času temperaturo kože zniža na le nekaj stopinj Celzija za maksimalno tri minute.

Tak razpon temperature v komori je najbolj optimalen za doseganje pričakovanih koristnih učinkov, ki jih ima izpostavljanje nizkim temperaturam na človeški organizem.

V teh pogojih se s spodbujanjem naravnih bioloških reakcij organizma aktivirajo procesi biološke regeneracije, sprostitve, dvignejo se parametri številnih telesnih funkcij.

M24
Jasna Koper je takoj po prihodu iz komore poskrbela za hidracijo.

Učinki krio terapije
Ko stopite v krio komoro se površina kože v 30-40 sekundah ohladi na temperaturo blizu ledišča, brez da bi podhladila tkivo v globino telesa. V telesu ta sproži t. i. vazokonstrikcijo. Pri tem se kri umakne v notranjost in k notranjim organom s tem se nezaželene snovi iz mišic in kožnega tkiva umaknejo v notranjost telesa. Rdeče krvničke se obogatijo s kisikom, sprostijo se encimi medtem, ko se toksini splaknejo iz perifernih tkiv. Ob izhodu iz komore se v telesu sproži t.i. vazodilatacija in s kisikom, endorfinom, noradrenalinom, adrenalinom obogatena kri se vrne v periferna, mišična in tkiva ob sklepih kar zagotavlja lajšanje bolečin in vnetnih procesov, ki po navadi spremljajo vsako malo bolj intenzivno športno aktivnost.

M24
Marija Kos je bila nad izkušnjo navdušena in pravi, da ji mraz ne pride do živega.

Krio terapija za zdravje in lepoto!
Krio terapija pospeši metabolizem, tako da lahko ena seansa celo telesne krioterapije vzpodbudi porabo od 400-800 kalorij. Njeni pozitivni učinki so, da lajša bolečine v sklepih mišicah pri revmatičnem artritisu, fibriomalgiji in podobnih avto-imunih stanjih. Zavira in ustavlja vnetne procese v sklepih. Vzpodbudi produkcijo kolagena gladi nepravilnosti na koži, zoži pore, zmanjša zabuhlost.