Astro

Temna noč duše: 12 znakov, da umirate, čeprav telo še živi!

T.P.
7. 2. 2019, 17.21
Posodobljeno: 8. 2. 2019, 13.35
Deli članek:

Duhovno bujenje ali razsvetljenje pomeni budnost naše resnične narave. To ni hoja v parku, kajti zavedati se naše prave narave, pomeni, da moramo opustiti vse lažne identifikacije in omejujoča prepričanja, ki jih imamo.

ps
Če prav v tem času prehajate skozi temno noč duše, se zadržite tam.

Ta proces na potovanju duhovnega bujenja se imenuje 'Temna noč duše' ali 'Duhovna smrt'. To ni smrt v smislu telesnosti, temveč je smrt lažnih identifikacij, ki jih imamo z našim egom, umom in telesom.

Ko začnemo proces bujenja proti naši neskončni naravi, se naš Ego sooča z grožnjo smrtne krize in skuša narediti vse, kar je v njegovi moči, da bi zadržal status quo. Toda ko se začnemo pomikati naprej na tej poti bujenja in prebujamo našo pravo naravo obstajanja neskončnega in večnega bitja, se Ego prepušča ter uči sodelovati z našo dušo.

Smrt ega je vrsta obreda, v katerem dojemamo, da smo neskončna duša, Ego pa je samo instrument, ki ga uporabljamo. In to je trenutek našega duhovnega preporoda, ko zakoračimo v našo neskončno naravo in ustvarimo svojo resničnost iz kraja ljubezni in sočutja.

Če prav v tem času prehajate skozi temno noč duše, se zadržite tam. Kmalu boste dojeli svojo neskončno naravo in kozmični čudež, kakršen ste.

Feniks mora zgoreti, da bi se ponovno rodil. - Janet Fitch

Objavljamo 12 znakov, ki kažejo na to, da prehajate skozi duhovno smrt (ter ponovno rojstvo):

1) Počutite se nemočno

Ko krenete na potovanje bujenja, se boste lahko počutili zelo osamljeni in soočili se boste z velikim kognitivnim neskladjem. To je zato, ker se bodo vsa prejšnja prepričanja, verovanja in stanja uničila pred vašimi očmi, vi pa ne boste vedeli, s kom bi se lahko pogovorili o teh zadevah.

Toda ostanite tam, ko Ego začne razpadati, jasno vam bo postalo, da ste ista resnica, ki obstaja v vsem ostalem in da se boste z vsem Vesoljem počutili povezani bolj kot kdajkoli prej.

2) Občutek imate, da ne živite s polnim potencialom

Na začetku tega procesa vam bo postalo jasno, da življenja ne živite v svojem največjem potencialu.

Ne bojte se tega občutka nezadovoljstva, to je pravzaprav gonilna sila, ki vas bo vodila na poti, ki jo morate začeti, da boste postali najboljša možna verzija sebe.

ps
Temna noč duše je destruktiven proces izkoreninjenja vsega, kar smo le mislili, da je res.

3) Čutite, da nekaj manjka v vašem življenju

Čeprav imate lahko vse, kar zveni dobro (kariero, odnos in finančno stabilnost), imate še vedno občutek, kot da v vašem življenju nekaj manjka.

To je zato, ker ne slišite krikov svoje duše, ki obupano skuša pritegniti vašo pozornost na svojo pravo naravo. Ko dojamete svoj pravi jaz, boste končno našli del zloženke, ki manjka.

4) Ste fizično, mentalno in čustveno izčrpani

Proces duhovne smrti in ponovnega rojstva je lahko izredno izčrpavajoč fizično, emocionalno in mentalno. Telo namreč prehaja skozi številne spremembe na energijskem nivoju, zato lahko čutimo glavobole, telesno bolečino in druge neprijetne simptome.

Vseeno se zadržite tam. To ni neskončen proces.

5) Zdi se vam, kot da vas vleče na več strani

Morda ste imeli nekoč jasno razumevanje o tem, kdo ste, kakšne so vaše vrednote in kam greste, toda proces duhovnega bujenja bo vaše življenje obrnil tako, da ne boste več točno vedeli, v katero smer vas vleče.

Dokler prehajate skozi proces duhovne smrti / ponovnega rojstva, boste zaznavali nove možnosti v svojem življenju. Jasno se vam bo pokazalo, kdo se v resnici, in živeti boste začeli v skladu s tem razumevanjem vaše prave narave.

6) Iščete svoje poslanstvo

Do tega trenutka boste morda povsem razumeli svoje življenje, toda po vstopu v proces duhovne smrti / ponovnega rojstva ne boste več zadovoljni s tem, kar ste prej imeli za smisel življenja.

Na pot boste šli, da bi našli svoj pravi namen in našli ga boste na koncu tega procesa transformacije.

7) Začenjate videti skozi svoje nezdrave obrambne mehanizme

Ko se začnete prebujati, lahko spregledate vse igre svojega Ega in vidite, kako se vrtite v začaranem krogu svojih reaktivnih obrazcev Ega. Videli boste lahko skozi vse nezdrave obrambne mehanizme (odvisni odnosi, droga, alkohol ...), ki vam služijo, da pobegnete od bolečine in da ne slišite krikov svoje duše.

Prej ko se boste soočili z bolečino brez nezdravih mehanizmov, prej boste prešli skozi temno noč duše in zakoračili v svojo neskončno, večno naravo.

8) Zdi se vam, da nikamor ne pripadate

Naenkrat se vam bo zazdelo, da ne pripadate nikamor. Izogbiali se boste družabnih dogodkov. Želite preživeti več časa v samoti in najti način, da bi stopili v stik s svojim pravim jazom.

Ne skrbite, to je začasna faza. Ko se boste enkrat uskladili s svojo pravo naravo, se ne boste več počutili tako.

9) Počutite se izčrpano

Doslej ste izpolnjevali roke, dosegali cilje, zdaj pa so za vas vse te stvari kar naenkrat izgubile svoj šarm. Počasi in postopno začnite reorganizacijo svojega življenja.

Osvobodite se vsega, kar vam ne odgovarja, in začnite graditi svoje življenje okrog tistega, kar je avtentično.

10) Radi bi izstopili s hrčkovega kolesa svojega življenja

Vsak dan se prebudite in počnete iste stvari, kot bi se vam ponavljal dan, spite pa samo zato, da bi se naslednjega jutra zbudili z enakim občutkom nezanimanja ter apatije. Svoje življenje boste videli kot ponavljajoči se film.

Ti znaki so le spodbuda, ki jo potrebujete, da boste reorganizirali svoje življenje ter sestopili s kolesa za hrčke.

11) Intenzivno dvomite vase in v svojo vrednost

V začetnih fazah duhovnega bujenja lahko začnete sumiti v vsako svojo potezo, ki jo napravite. To se dogaja zato, ker način, na katerega ste počeli stvari nekoč, za vas ne bo imel nobenega smisla več, niste pa še zbrali poguma, da bi delovali na nov način, ki je v skladu z vašim namenom duše.

Bodite strpni. Prešli boste skozi to fazo transformacije in premagali vsa vprašanja, povezana s samozavestjo ter samospoštovanjem.

12) Borite se z nespečnostjo

Med tem procesom vas morda mučijo zaskrbljujoče misli o tem, kje ste, kam želite iti in kako boste tja prišli. Takšne misli se znajo ponoči razbohotiti ter vam uničiti dober spanec.

Nežna meditacija pred spanjem ali umirjanje misli pomagata pri izboljševanju kvalitete spanca.