Astro

Veliki finančni horoskop za 2019!

Bern Jurečič/SNČ
20. 12. 2018, 08.02
Posodobljeno: 20. 12. 2018, 08.08
Deli članek:

Trenutno smo vsi v obdobju, ko nam ne glede na to, v katerem zodiakalnem znaku smo rojeni, finance veselo plešejo.

Dreamstime
denar

Kako tudi ne bi vsak dan segali po bankovcih v denarnico ali prodajalcem podajali bančnih kartic, če pa je vendar sladki čas obdarovanja.
Poleg božičnih daril seveda nakupujemo tudi nove okraske za jelko, kakšne posebne lučke … in bog ne daj, da bi na praznični mizi kaj slastnega manjkalo … Navsezadnje bi bil pod dobrotami prav lepo videti nov, morda z jelenčki ali smrekovimi vejicami okrašen prt?!

Vprašanja o finančnem stanju v bližnji prihodnosti so pri vedeževalcih zastavljena pogosteje kot o zdravju ali ljubezni.

Da, izdatkov je v tem času ogromno in verjetno se večina tistih, ki v tem času veselo troši, že sprašuje, kakšno bo njihovo finančno stanje v prihajajočem letu 2019.
Kaj posameznim nebesnim znamenjem v zvezi z denarjem obetajo zvezde in planeti, je preveril naš astrolog Bern Jurečič. 

Dreamstime
oven

Oven

Že od začetka leta bodo stvari potekale v smeri, ki vas bo pomirila in vam dala še dodatnega zagona. Prvo manj prijetno obdobje se bo pojavilo poleti, ko bodo finance nekako poniknile in se boste spraševali, kaj za vraga se je zgodilo. Morda ste leteli previsoko, morda ste premalo pazili ali pa ignorirali pomen majhnih stroškov, na katere je tudi treba paziti. Avgusta zelo pazite, predvsem na tveganja, ki prihajajo na pot, lahko veliko izgubite! A že septembra se bodo pojavile odlične priložnosti, dobro jih boste izkoristili in spet bo mir v hiši. Oktobra bodo denarni tokovi precej živahni, nemalo bo stroškov in tudi kaka nejasnost se lahko pojavi. A denar boste obračali, nekaj investirali, ga prejemali nazaj in podobno, pri čemer bodo imeli še največ uspeha pri rokovanju z denarjem rojeni v zadnji dekadi znamenja. »Denar drugih« bo še bolj središče dogajanja v novembru, šlo pa vam bo tako dobro, da boste decembra mirni in varni ter prednovoletni nakupi ne bodo nikakršna težava.

dreamstime
bik

Bik

Začetek leta ne bo ravno bleščeč, stroški in pokrivanje lukenj na eni strani, načrtovanje financ na drugi, kar nekaj energije bo šlo za vse to. Potem bo začelo mirno kapljati z več strani po malem in boste pomirjeni. Uran, ki prihaja k vam na začetku marca, seveda prinaša misli o novih možnosti, pri financah pa to lahko prinese lahkomiselnost in metanje denarja skozi okno, zato bodite malo bolj previdni. Naslednji meseci bodo za vas pomenili razmislek in iskanje usmeritev, pa tudi nihanja in tveganja, posledično seveda iskanje drugačnih rešitev, po možnosti bolj varnih. Najpozneje septembra boste na konju, zaradi denarnice pa nič več zaskrbljeni, kar je dobra podlaga za neugoden oktober, ko se bodo napetosti v poslih prenesle tudi na finančno področje in se bo dobro skriti za nekaj časa v mišjo luknjo ter varčevati. S pomočjo drugih (ali pa njihovih idej) se boste novembra vrnili v stare tirnice in december preživeli, kar zadeva finance, dokaj mirno.

Dreamstime
dvojčka

Dvojčka

Velikih finančnih izzivov za dvojčke ni videti, čeprav dinamike in dogajanja ne bo manjkalo. V večini leta bodo potrebe in aktivnosti jasne, dogovorjene, vmes se bo našlo tudi varčevanje (na primer september), zasuk k sebi namesto k drugim (avgust), odlično obračanje denarja, morda tudi dobitek pri igrah na srečo (januar, marec, november) in še marsikaj. Kot nekaj manj prijetna obdobja, ko bo financam treba posvetiti več pozornosti kot sicer, če naj bi se izognili čerem, omenimo marec, ko ne bo vse jasno in bo treba preveriti zapiske ter načrte, oktober, ki utegne prinesti kak prevelik strošek, morda pa tudi preobrat, ki bo energetsko zelo požrešen, če naj bi vse spet speljali v pravo smer, in december, ko vas lahko nese hitrica, pa tudi razna čustva (tudi lepa in prijetna) bi vam lahko bila v napoto.

Dreamstime
rak

Rak

Pestro bo, malo bo nagajal Merkur s svojimi obrati, avgusta pa se bo nekaj ustavilo tik pred tem, ko bi morale nastopiti spremembe; te boste pač izpeljali pozneje. Prvi meseci bodo drugače mirni, aprila boste finance tolikokrat omenjali, da vam bo kdo očital, da vam gre samo za denar. Po razmeroma mirnem maju bo junija zastoj, a brez težav, samo preložiti bo treba nekaj, kar boste storili brez skrbi. Julij bo glede odnosa do denarja podoben maju, le malo bolj intenziven, september pa bo zelo uspešen, kot bi jesen prinesla drugačen veter. Imeli boste dogovore z drugimi, take za skupno korist, in vse bo delovalo po pričakovanjih. Že zgoraj omenjeni november se bo poznal tudi na denarnem področju, stroški, predvsem za dom, domače, posest in podobno, bodo znatni in pomenijo tudi kako neprespano noč. Nekdo, na katerega boste računali, se ne bo pojavil in pomagal, konec leta bo tudi še prežet s skrbmi, a pogled v denarnico bo povedal, da je vse hudo mimo.

Dreamstime
lev

Lev

Ne bo šlo prav gladko, kar nekaj več bo takih obdobij v letu, ko se boste popraskali po glavi, češ kaj pa naj zdaj. Že začelo se bo tako, stroški bodo veliki, prihodke pa boste sicer videli pred seboj, a se jim ne bo mudilo priti k vam. Že za prvo Merkurjevo retrogradnost v marcu boste dobro vedeli, kdaj bo, saj bo sitnosti in nejasnosti z denarjem zadosti, da se boste vprašali, kdaj bo tega konec. Aprila morda še ne v taki meri, ampak maj bo zelo ugoden, vse vam bo šlo od rok. Investiranje, obvladovanje denarnice in obračanje denarja, tudi z igrami na srečo bi vam lahko šlo dobro. Podoben bo tudi december, vmes pa bodo tudi trenutki zategovanja pasu (september), curljanje financ brez pravega nadzora (junij; tu je videti, da bodo denar požirali neki načrti), slaba volja zaradi prevelikih pričakovanj (januar in februar), a tudi razpršenost virov (denar bo septembra in oktobra prihajal z več strani). Ker bo dober predvsem konec leta, boste vmesna obdobja zaskrbljenosti kmalu pozabili, saj pod črto ne boste v minusu.

dreamstime
devica

Devica

Na finančnem področju ne bo velikih nihanj in niti ne skrbi. To seveda ne pomeni, da vam bo denar v žepe letel sam od sebe, čisto lepo bo zaslužen, včasih bo sicer prišel s strani (dodatni zaslužek, kaka najemnina ali zavarovalnina, morda odprodaja česa, tudi igre na srečo, če si jih upate igrati ...; januar, maj in december). Nekaj časa ga bo dovolj, da se boste postavljali z njim (november), bo pa treba tudi bolje paziti nanj (zaradi hitrice; marec in avgust) ali na ljudi v svoji okolici, ki vas lahko stanejo (april). Splošno rečeno, boste imeli v večini primerov škarje in platno v svojih rokah, tako da se v manj ugodnih časih ne boste mogli pritoževati nad drugimi. In prav je tako.

Dreamstime
vaga

Tehtnica

Začelo in končalo se bo v redu, vmes pa bo nekaj prepiha. Veliko vam bi pomenilo, če bi pri financah vladalo zatišje, saj bi lahko mirno ustvarjali, toda že potencial, ki ga razkriva letni horoskop, ne podpira teh upov. Lunin položaj govori o številnih spremembah in pestrem dogajanju, Venerin pa, da bo vse potekalo v smeri, ugodni za vas, čeprav ne ves čas na lahek način. Pomembni sta tudi podpori Saturna in Plutona, ki bosta s svojimi povezavami prispevala k dolgoročnosti potez, usmerjenih v zagotavljanje varnosti. Že februarja bo vaš utrip nekoliko zrasel, saj ne bo dobro kazalo, se pa bodo že v marcu stvari postavile na pravo mesto. Aprila pazite na lahkost odpiranja denarnice, pa če gre za investicije in večje nakupe ali čisto običajno hojo od ene akcijske prodaje do druge. Avgusta vas bo nekoliko zmotilo, da ni dovolj za neke vaše namene, ki bodo sicer odlični, a si bi bilo treba zanje denar kje izposoditi. Proti koncu leta je na finančnem področju videti vloženega veliko napora, a tudi uspeh.

Dreamstime
škorpijon

Škorpijon

Leto ne bo zelo uspešno, čeprav se vam pritoževati tudi ne bo treba. Vaše želje in pričakovanja bodo večji od realnosti, in tudi če boste hoteli kaj narediti na silo, se bo treba ukloniti in sprejeti pravila igre. Spomladi morate paziti na curljanje iz denarnice, po možnosti v dobro tistih, ki jih imate najbližje oziroma najbolj radi. Nekaj možnosti za boljše poslovanje so razpršitev investicij, zapisovanje financ in dogovor glede porabe, razmišljali pa boste tudi o dodatnem viru prihodkov. Avgust in september bosta glede tega zelo ugodna, in tudi če bi se prej skopale kake luknje, ki vpijejo po zapolnitvi, vam bi dobro uspelo. Še več, razmišljali boste o nekem večjem nakupu, saj se bo zdel dosegljiv. Oktobra in deloma novembra boste iskali rezervne scenarije, ne zato ker ne bi imeli denarja, ampak ker bi radi nekaj uresničili. Zlasti rojeni v tretji dekadi znamenja bodo leto finančno zaključili zelo dobro, drugi škorpijoni ne ravno tako cvetoče, a vseeno brez minusov.

Dreamstime
strelec

Strelec

Vaš največji izziv bo stabilnost. Strelci v tej smeri niste najbolj močni, toda ne samo Saturn in Pluton, katerih poti se bosta prepletali ravno po polju vaših financ, ter mrki, ki se bodo tudi zgodili ravno tam (in zviševali vrednost prepričanja, da gre res za pomembno dogajanje), ampak tudi Jupiter, vaš vladar, se bo konec leta preselil prav na področje financ. S povezavami, ki bo takrat na nebu, bo na koncu vse urejeno, a vmes se boste naučili marsikaj. Še zlasti če vaš denar ni odvisen samo od vas, če ne znate nadzorovati stroškov ali če se v vašem življenju prepletata denar in ljubezen, boste deležni več uvidov. Ni videti, da bi vas ta spoznanja veliko stala, a vseeno bo vredno dobro premisliti. Najboljše obdobje za denar sta junij in julij, ko bo vaše stanje trdno, poteze pa dobro premišljene, tudi okoliščine vam bodo šle na roke. Septembra pa so na vrsti dolgoročne odločitve, morda tudi investicije, veselili se boste uspešnosti na tem področju.

Dreamstime
kozorog

Kozorog

Leto za vas ne bo cvetoče, a se vam slabega tudi ni treba bati. Ker znate rokovati z denarjem, ga vlagati in včasih tudi malo zategniti pas, boste speljali marsikateri ovinek, ki bi zaskrbel skoraj vsakogar, vas pač ne. Marec bo zahteval od vas pozornost, že v naslednjih mesecih pa bo vse spet pod nadzorom. Opozoriti je treba le na junij, ko nikakor ni čas za naložbe, pustite jih za avgust ali še bolje za september, ko pa vam ne bo moglo spodleteti nič finančnega. A tudi tedaj bo dobro biti previden, saj izjemni veter ne bo pihal dolgo, projekte zaključite znotraj meseca. Oktober bo namreč pravo nasprotje – pomanjkanje bo, morda zaradi nekega neizplačila, nenadnih prevelikih stroškov, dolga, ki ga bo treba vrniti … Slabo obdobje bo imelo nekaj malega brade, v november se bo potegnilo, ko se bo na denarnici odrazil tudi zastoj v poslovni sferi. K sreči bo na začetku decembra v vaše znamenje vstopil Jupiter, ki bo vse hitro postavil na svoje mesto in boste praznike dočakali pomirjeni.

dreamstime
vodnar

Vodnar

Kraljuje vam Neptun, kar samo po sebi prinaša potencial, da občasno stvari ne bodo čisto jasne. Ker pa bo v večini leta njegova povezanost z drugimi planeti ugodna, ni verjeti, da bi bilo to leto lahko skrb vzbujajoče. Začetni meseci bodo sicer potekali brez večjih vzponov in padcev, opozoriti je treba le na marec, ko bodo nejasnosti, posebej za rojene v tretji dekadi. Varni koraki bodo rešili marsikaj, junij pa je za finance na vse načine zelo ugoden mesec, tudi za igre na srečo. Naslednji mesec prinaša nasprotje, zahteval bo pazljivost. A niti to ne bo trajalo dolgo, že avgust prinaša možnost obračanja denarja, kar pomeni, da krize ne bo. Je pa treba biti močno preudaren v potezah, raje kako naredite malo pozneje kot prehitro. Oktober prinaša neke vrste multiplikacijo, verjetno boste služili na več koncih kot dotlej, preostala dva meseca pa pomenita pojav odličnih rešitev in finančnih idej, med drugim boste morda razmišljali o finančni konstrukciji za kakšne velike investicije.

Dreamstime
ribi

Ribi

Z zornega kota financ pred vami ni ravno cvetoče leto. Veliko energije boste vložili v ta segment življenja, uspešni pa boste bolj tako tako. Da bi vam šlo na slabše, ravno ne, so pa vprašljiva pričakovanja, ki naj bi se izpolnila. Rojeni v tretji dekadi lahko prvo nelagodje pričakujejo februarja, ko se neke obetavne priložnosti ne bodo izkazale kot dobre, a to ne bo dolgo trajalo, že marca je v horoskopu videti večji pretok denarja, kar pomeni, da brez njega ne boste. April prinaša prepir okrog denarja ali stiskanje pasu, pa tudi to ne bo dolgo trajalo, naslednje mesece se bo dalo z malo improvizacije čisto dobro prebiti skozi njih. Septembra se boste vprašali, kam je denar izpuhtel, pa tudi oktober in november ne bosta kaj prida boljša, v tem času vam gre odsvetovati razne tvegane prakse, kot je loto ali igralni avtomati, razen če gre za zabavo za male denarce. Kot na splošno v letu 2019 se bo tudi pri vaših financah leto zaključilo presenetljivo dobro, zato za praznike ne boste zrli v prazno denarnico.

***Isto kot 12. 12. v fotko DEJSTVO Vprašanja o finančnem stanju v bližnji prihodnosti so pri vedeževalcih zastavljena pogosteje kot o zdravju ali ljubezni.***