"Rezali" so ga iz vozila

"Svinjarija" na štajerski avtocesti ohromila promet

S.R./STA
20. 12. 2018, 07.15
Posodobljeno: 20. 12. 2018, 11.08
Deli članek:

Zaradi prometne nesreče je bila več ur zaprta štajerska avtocesta med priključkoma Slovenska Bistrica sever in Slovenska Bistrica jug proti Ljubljani. Trenutno je že odprt prehitevalni pas.

Promet.si
Zastoj pri Slovenski Bistrici.

Na štajerski avtocesti, ki je bila pri Slovenski Bistrici v smeri Ljubljane že od zgodnjih jutranjih ur zaprta, so odstranili posledice prometne nesreče, poroča prometno-informacijski center. Zaprta sta bila tudi uvoz Slovenska Bistrica sever proti Ljubljani ter med Bistrico jug in Bistrico sever prehitevalni pas proti Mariboru, kjer je nastal večkilometrski zastoj. Obvoz je bil urejen po regionalni cesti.

Kot navaja uprava za zaščito in reševanje, je ob 2.43 tovorno vozilo trčilo v odbojno ograjo in se prevrnilo na bok. Gasilci so s tehničnim posegom rešili voznika iz kabine, prečrpali gorivo iz vozila in posuli iztekle tekočine po cestišču. Reševalci nujne medicinske pomoči so poškodovano osebo na kraju oskrbeli in prepeljali v Univerzitetni klinični center Maribor

V nesreči je bil udeležen 60-letni voznik s Poljske, ki je lažje poškodovan, je povedal Bojan Kitel s Policijske uprave Maribor. Voznik je prevažal zmrznjene svinjske polovice, ki so se raztresle po vozišču in jih je bilo treba pobrati, zato je bila avtocesta zaprta za ves promet do 9.30 ure, ko so sprostili prehitevalni pas, sporočajo iz PU MariborVoznik se je v nesreči lažje telesno poškodoval in mu bo izrečena globa. Za odpravo posledic nesreče je poskrbel DARS. Svinjske polovice so začasno odstranili na odstavni pas, še poroča prometno-informacijski center.