Astro

Tako odkrijemo resnico o vsakem človeku

T.P.
4. 9. 2018, 14.58
Posodobljeno: 4. 9. 2018, 18.35
Deli članek:

Ko spoznamo nekoga, bodisi v službi bodisi kje drugje, ne moremo takoj vedeti, kakšna oseba je.

PS
Kar nas moti pri drugih, to je v nas.

Da nekoga bolje spoznamo, potrebujemo precej več časa, saj ljudje načeloma ne pokažejo svoje prave narave že na začetku. Želimo se namreč predstaviti v najboljši luči, zato dovolimo samo našim pozitivnim lastnostim, da zažarijo.

Večkrat se sprašujemo, ali je oseba, s katero se ukvarjamo, sploh vredna našega časa, saj o njej tako malo vemo. Kako lahko ugotovimo, ali bo druženje z nekom obrodilo sadove, ali pa bomo nekoč zgroženi spoznali, da smo svoj čas metali stran? Doslej žal nismo poznali pravega načina, ki bi nas pripeljal do odgovorov na to vprašanje že na samem začetku novega poznanstva, zato smo morali tvegati.

Po najnovejših raziskavah pa bo spoznavanje novih oseb v našem življenju precej hitrejše in lažje. Znanstveniki pravijo, da obstaja eno specifično vprašanje, ki ga lahko postavite vsakemu, čigar osebnost želite bolje spoznati. Vprašajte ga, kaj si misli o nekom drugem. Točno tako – ko prosite nekoga, da vam pove mnenje o neki drugi osebi, vam bo njegov odgovor odkril točno to, kar vas zanima o njem. Njegov odgovor vam bo povedal, kakšen je on sam.

Postavite človeku eno samo vprašanje: "Kaj misliš o osebi xy?" In povedal vam bo vse o sebi. 

Profesor psihologije dr. Dustin Wood pojasnjuje, da je naš pogled na druge ljudi odvisen od tega, kako vidimo sebe. Torej, če mislimo pozitivno o sebi, se bo to odrazilo tudi v tem, kako vidimo druge. In če smo zadovoljni sami s sabo, nas bodo takšne videli tudi drugi, ki bodo zaznali, posrkali naše optimistične vibracije.

Mi kot posamezniki stremimo k temu, da reflektiramo emocije na druge, zato lahko v njih identificiramo številne lastnosti, ki pripadajo nam.

Ko odkrijemo nekaj motečega na drugi osebi, je to največkrat karakteristika, ki jo sovražimo v sebi. Zatorej, ko boste naslednjič želeli izvedeti več o določeni osebi, samo poslušajte, kaj govori o drugih. Velika možnost je, da v resnici opisuje samo sebe.