Dee Jay Time

Gangnam Style danes preko milijarde

S.R.
21. 12. 2012, 13.51
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Vesoljni hit korejskega raperja Psyja Gangnam Style je že konec novembra presegel 805 milijonov ogledov in postal najbolj gledan video vseh časov, sedaj pa se približuje novemu mejniku.

V zelo kratkem času bo namreč presegel milijardo ogledov. V tem trenutku ima video na portalu YouTube slabih 999 milijonov ogledov. Pred dobrim mesecem dni je imela pesem na dan povprečno 11 milijonov ogledov in čeprav se je število dnevnih ogledov zadnje tedne malce zmanjšalo, bo še tista dva milijona ogledov video zagotovo dobil še danes. Tako bo milijarda prav zares presežena 21. decembra, kot so mnogi napovedovali. Vse skupaj je seveda skoraj popolno, saj naj bi bil ravno danes konec sveta.

Tako Psyjev video z veliko prednostjo vodi pred videospotom Justina Bieberja ''Baby'' (813 milijonov ogledov), pred ostalimi najbolj priljubljenimi videi pa ima še večjo prednost. Pri Youtube pravijo, da je "hitrost in popularnost PSYjevega tujega videa brez primere". Za primerjavo, Bieberjev spot je star že skoraj tri leta, medtem ko je bil Gangnam Style objavljen šele sredi julija.

Videospot korejskega raperja bo takoj dosegel svojevrsten mejnik, ki ga bo izjemno težko preseči. Vprašanje pa je, kaj bi moralo znajti na YouTubu, da bi lahko posnetek dosegel še več ogledov kot Psy.

Preboj milijarde ogledov pa je za Slovence kot naročen, saj bodo jutri, 22.12, na tradicionalnem božičnem DeeJay Timu 2012 v AreniXpand obiskovalci poskušali podreti rekord v največjem sinhronem ''gangnam style'' plesu. Če Psyja še kar nimate dovolj, pa si le oglejte video in mu tako pomagajte do mlijarde ogledov!