Nova luna

Današnji mlaj krojita dvojčka

Tanaaz, Neja Kralj
6. 6. 2024, 16.15
Posodobljeno: 6. 6. 2024, 16.22
Deli članek:

Začetek novega luninega cikla pozdravljamo danes, 6. junija, z mlado luno v dvojčkih … In zdi se, da vesolje z njo usmerja vso našo pozornost k ljubezni.

AdobeStock
Junijska mlada luna nam z neba pošilja energijo dvojčkov.

Venera, planet ljubezni in odnosov, je namreč močno prepletena z energijami te nove lune, tako kot Juno, asteroid boginje zakona.
Venera, Juno in Luna skupaj so čarobna kombinacija, ki lahko okrepi občutke romantike in ustvarjalnosti. Obljubljajo nam mehko energijo, ki nam omogoča, da se delujemo s sočutjem in globljim razumevanjem za druge. Ne glede na to, skozi kaj se premikate pod to mlado luno, obstaja velika verjetnost, da bodo odnosi v vašem življenju in morda vaš ljubezenski odnos poudarjeni.

Ljubezen pod novo luno

Ljubezen je zapletena tema. Ljudje imamo različne predstave o tem, kaj nam ljubezen pomeni. Ubiramo različne načine, kako čutiti in dajati ljubezen. Vsi imamo tudi rane iz preteklosti, a ljubezen je tista, ki nas povezuje. Je gorivo za ustvarjanje in za veliko tega, kar počnemo. Ljubezen nas ohranja. To je tisto, kar naredi življenje vredno življenja. Vsi se želimo počutiti ljubljene; vsi se želimo počutiti to, kar smo. Pod novo luno v znamenju dvojčkov lahko naše misli o ljubezni začnejo zoreti. Morda vidimo stvari iz bolj inteligentne perspektive. Energija dvojčka nas spodbudi h globljemu razmišljanju; odpira naše misli in nam omogoča, da smo radovedni. Morda nas bo ta radovednost pripeljala do novega razumevanja ljubezni in tega, kaj nam resnično pomeni.
Skozi ta proces se lahko naši odnosi poglobijo ali pa se odpremo in omogočimo novim povezavam in ljudem, da vstopijo v naše življenje. Če je zveza trenutno na preizkušnji, ta mlada luna obljublja rešitev ali globlje razumevanje, ki nam bo dalo novega zagona.

Uravnoteženje srca in uma

Medtem ko se lahko zaradi močne energije dvojčka počutimo psihično zmedene ali obtičimo v glavi, nam bo ob tej mladi luni lepo ravnovesje srčne energije pomagalo, da se prebijemo. Zdi se, da smo, pa karkoli se že zgodi, poklicani, da izostrimo povezavo med svojim srcem in razumom. Poklicani smo, da dovolimo tema dvema deloma sebe stopiti v višjo harmonijo in delovati v sinergiji drug z drugim.

Pod energijami nove lune 6. junija preverite, ali lahko spoštujete svoje srce, svoj um, in nato dovolite, da oboje deluje skupaj.
Morda bo potrebne nekaj več razsodnosti, da ugotovite, ali vodite preveč z umom ali preveč s srcem. Ne pozabite, da je iskanje ravnotežja ključno, a ko boste našli to ravnovesje, nova luna obljublja večjo modrost, razumevanje in odprtost, ko gre za ljubezen.

Določanje namenov

Mlade lune so vedno zelo primeren čas, da določimo namere, kaj želimo priklicati. Pod to mlado luno bodo energije naklonjene nameram glede ljubezni in odnosov. Vzemite si trenutek in razmislite o tem, kaj želite priklicati, ter to zapišite.
Zanimivo je tudi dejstvo, da nova luna v dvojčkih nastopi približno na polovici koledarskega leta. In če leto do zdaj ni potekalo tako, kot ste si želeli, vedite, da je ta mlada luna lahko tudi vaša prelomnica. Začnite s svojimi nameni, dajte vesolju vedeti, kaj potrebujete, in verjemite, da bo vse dostavljeno v božanskem času.