Zanimiva kombinacija

Danes se premika Jupiter - 12 mesecev bo v dvojčkih

Tnaaz
25. 5. 2024, 08.57
Posodobljeno: 25. 5. 2024, 09.00
Deli članek:

Jupiter, planet sreče, obilja in našega največjega potenciala, se danes, 25. maja 2024, premika v znamenje dvojčka.

AdobeStock
Jupiter velja za planet sreče in prinaša blagoslove.

Ker je Jupiter največji planet v našem sončnem sistemu, njegov premik v zodiaku tudi kar dobro občutimo. Jupiter preživi približno 12 mesecev v vsakem znamenju zodiaka in tokrat so dvojčki v središču pozornosti. Starodavni astrologi so imeli Jupiter za srečen planet in verjeli so, da vas bo sreča oblila, ko bo v vašem znamenju! Torej so dvojčki na vrsti, da prejmejo to nagrado in blagoslove.

ZANIMIVA KOMBINACIJA

Dvojčki sicer niso najbolj udobno mesto za obisk Jupitra, saj si on želi širiti in rasti; želi pogledati širšo sliko, dvojčka pa zanimajo podrobnosti, postavlja vprašanja in razmišlja o številnih potencialnih možnostih. Dvojčka sta kot radoveden otrok, ki stalno sprašuje »zakaj?«. Nič ne more ozdraviti nenasitnega apetita po nenehnem spraševanju in razmišljanju. Dvojčkom vlada planet Merkur, zato bo ta planet glasnik obarval naše doživljanje Jupitra v dvojčkih. Ne pozabite, da je Jupiter planet ekspanzije, zato lahko pričakujemo, da se bodo teme dvojčkov in Merkurja razširile.

Teme dvojčkov in Merkurja so:

• resnica proti laži, 
• duhovno proti materialnemu, 
• pripovedovanje zgodb, 
• pogodbeni dogovori, 
• odnosi med sorojenci, 
• komunikacija, 
• miselni procesi, 
• samoizražanje, 
• mediji, novinarstvo, javno nastopanje, ustvarjanje vsebin, 
• potovanja in prevozi, 
• socialno življenje, 
• naša neposredna skupnost (tj. sosedi), 
• delo z rokami. 

Vsa ta področja bodo izpostavljena, ko bo Jupiter vstopil v dvojčka. Ker je dvojček tudi zračno znamenje, se lahko počutimo nekoliko bolj opojni ali pa hrepenimo po bolj lahkotnem in družabnem pristopu kot prej.

V SVETU ZGODB

Dvojčka znata povedati dobro zgodbo, ki jo lahko uporabimo kot darilo ali kot orožje. Čeprav smo morda nagnjeni k zavajanju ali manipulaciji, nam bosta ostra duhovitost in intelekt energije dvojčkov pomagala prelisičiti situacijo. Na globlji ravni dvojčka predstavljata dvojčka, kjer je eden smrten, drugi pa nesmrten. To pomeni dvojnost človeške izkušnje. Občutimo lahko dve nasprotujoči si stvari hkrati in obe sta lahko resnični. Zgodba ima lahko dve plati, lahko pa sta tudi materialni in duhovni svet.

Premostiti to idejo dvojnosti ali, bolje rečeno, uravnotežiti to idejo dvojnosti je nekaj, v kar nas energija dvojčkov spodbuja, dobesedno kliče po raziskovanju. Z Jupitrom v dvojčkih bomo morda čutili potrebo, da raziščemo različne teme in se nato tudi poglobimo v to, kaj pomenijo konkretno za nas.

Profimedia
Medtem ko si Jupiter želi širiti in rasti, dvojčka zanimajo podrobnosti.

JUPITER V DVOJČKIH 2024–2025

Letos bo Jupiter v dvojčkih naredil dve neverjetno močni poravnavi – v trigonu s Plutonom in kvadratu s Saturnom. Prav tako bo preživel dostojno količino časa v retrogradnosti.

Jupiter v trigonu s Plutonom – 3. junij 2024

Jupiter v trigonu s Plutonom nam bo pomagal odkleniti in globlje razumeti Pluton v energijah vodnarja. Pluton je planet vsega skritega, zato se lahko počutimo nežno vodeni, da odkrijemo nekatere nezavedne vzorce, ki morajo priti na dan za izboljšanje sebe in sveta okoli nas. To bi lahko bila pozitivna situacija za boljše zdravljenje. Morda bomo opazili celo večji napredek ali razvoj, ko gre za vprašanja duševnega zdravja.

Jupiter v kvadratu s Saturnom – 20. avgust in 24. december 2024

Kvadrat Jupitra in Saturna lahko sproži težave v zvezi z mejami, avtoritetami; nekje bomo morda morali sprostiti ali ponovno pridobiti občutek nadzora. Jupiterjev kvadrat s Saturnom lahko naredi stvari zahtevne, a tudi koristne.

Retrogradni Jupiter – od 9. oktobra 2024 do 4. februarja 2025

Retrogradni Jupiter vedno predstavlja čas, ko ponovno preučimo bistvo ali lekcije o vsem, kar nam prinaša tranzit Jupitra v dvojčkih. Preprosto nam prinaša čas, ko smo poklicani, da svojo pozornost preusmerimo stran od velikih, ekspanzivnih energij, ki jih ponuja Jupiter, in se namesto tega osredotočimo na manjše podrobnosti. Ker dvojčka prinašata naravno osredotočenost na manjše podrobnosti, bi morala biti to zelo harmonična energija za delo.

---

ODGOVORI NA VPRAŠANJA

V času Jupitra v dvojčkih si vzemite čas, premislite in iskreno odgovorite na zastavljena vprašanja. Jupiter in dvojčka vam pomagajo širiti obzorja, z razširjenimi obzorji pa vam bo v življenju lepše.

• Kako lahko razširim način izražanja?

• Kakšen je moj stil komunikacije? Ali lahko kaj naredim, da bom bolj pristen?

• Kakšno zgodbo si nenehno pripovedujete? Kako lahko na novo napišete to zgodbo iz nove perspektive?

• Katere tri stvari lahko storite, da počastite svoj duhovni jaz? Katere tri stvari lahko storite, da počastite svoje fizično telo v tem materialnem svetu? Katerih pet stvari lahko storite, da obogatite svoje družabno življenje? Kateri so trije načini, kako svojo tesnobno energijo usmeriti v ustvarjalno energijo?

•Razmislite o svojih navadah na družbenih omrežjih, kako jih lahko naredite bolj zavestne?