Bik

Majski mlaj nas sidra v stabilnost

Tanaaz
7. 5. 2024, 15.57
Deli članek:

Po transformativnih valovih sezone mrkov nas bo mlada luna v znamenju bika ponoči trdno zasidrala v stabilnost. Dopolni se proti jutru 8. maja ob 5.22.

AdobeStock
Bik seveda ne bo naš vodnik le pod majsko novo luno, ampak skozi svojo celotno sezono do 20. maja.

Morda čutimo vse večji pomen, da upočasnimo, ozemljimo svojo energijo in si vzamemo čas za tišino.

Morda se je marsikaj spremenilo in marsikaj se spreminja, toda prijazne energije nove lune nas vodijo k počitku, napolnitvi in najdenju našega središča.

NOVA LUNA IN CIKEL HRANJENJA

Bik se hrani s travo, ki jo pase, v zameno pa s svojim gnojem hrani zemljo. Ko so stvari v ravnovesju, pride do cikla hranjenja in vsakdo lahko dobi, kar potrebuje.

Ko pa obstaja neravnovesje, se bik počuti negotovega, jeznega in celo agresivnega. Mnogi pripisujejo biku, da je nenaklonjen spremembam, a v resnici gre bolj za motnjo pretoka. Ko cikel hranjenja ne poteka v harmoniji, takrat vidimo bolj trdovratne in toge plati njegove osebnosti.

To sporočilo lahko prevzamemo v svoje življenje pod mlado luno v znamenju bika. Kako lahko ustvarimo cikel hranjenja v svojem življenju? Kako lahko uravnovesimo tok dajanja in prejemanja?

V sodobnem svetu je zelo enostavno čutiti, da naše potrebe niso izpolnjene in da nismo slišani ali izpolnjeni. Zelo enostavno je začutiti neravnovesja v tem ciklu hranjenja, za katerega se zdi, da ga je narava ugotovila.

Ni enostavno in za nekatere od nas se ravnotežje trenutno morda zdi nemogoče, toda mlada luna v znamenju bika nas podpira, da naredimo nekaj korakov.

In za večino od nas bo naš prvi korak vrnitev k sebi. Ko se umirimo in prisluhnemo lastni notranji modrosti, ko si začnemo dajati tisto, kar potrebujemo, takrat začne teči sinergija. Ustvarjanje te harmonije se v resnici začne pri nas in našem notranjem stanju.

NOVA LUNA IN PLANET NEPRIČAKOVANEGA

Uran, planet presenečenj, prebujanja in nenadnih sprememb, je pod mlado luno v znamenju bika zelo aktiven. Njegova energija lahko povzroči nekaj pretresov, ki jih je morda težko obvladovati ali ki lahko povzročijo občutek nestabilnosti.

Uran želi, da se prepustimo toku, da izstopimo iz toge strukture in rutine ter sprejmemo nekaj novega. Čeprav to ni vedno udobno, se je vedno treba česa naučiti, ko Uranova energija prepoji naše življenje.

Če se pod mlado luno pojavi nekaj nepričakovanega, poglejte, ali lahko sprejmete tok in se pustite voditi, namesto da poskušate nadzorovati. Preverite, ali se lahko vrnete k sebi in se osredotočite na tisto, kar potrebujete, da se počutite nahranjene. Ko to počnemo iz pristne resnice, začne teči cikel hranjenja.

NOVA LUNA IN PLANET OBILJA

Tudi Jupiter, planet širitve in obilja, bo lebdel blizu nove Lune in aktiviral energije konjunkcije Jupiter-Uran.

Konjunkcija Jupitra in Urana je predstavljala začetek novega, 14-letnega cikla. V bistvu je to čas, ko nas vse spodbuja, da stopimo v nov način bivanja. Združevanje Jupitra in Urana je znak za nas, da je čas, da opustimo stara pota in sprejmemo nekaj novega. Čas je, da pogledamo v prihodnost ter začnemo spreminjati nekatere ideale in vrednote, ki smo jih imeli.

Kakršnikoli presenetljivi ali nepričakovani dogodki, ki so se vam zgodili konec aprila, se lahko znova pojavijo pod mlado luno v znamenju bika. Morda bo na površje prišlo več informacij ali več o zgodbi. Morda pa se boste počutili samo bolj usmerjene in vodene glede na to, kam ste namenjeni.