Astro

Po Merkurju retrograden še Pluton

Tanaaz, Neja Kralj
5. 5. 2024, 07.33
Deli članek:

Komaj se je spet direktno obrnil Merkur, že je v svojo retrogradnost vstopil Pluton. Slednji se zdi v svoji retrogradni fazi sicer veliko manj strašljiv, a nikakor ni zanemarljiv.

AdobeStock
Pluton je poznan tudi kot gospodar podzemlja, saj deluje na psiho in globlje plasti našega bitja.

Pluton, ki je v astrologiji znan kot planet preobrazbe, ponovnega rojstva in moči, ima močan vpliv na naše življenje in svet okoli nas. Njegova retrogradnost, ki se je začela 2. maja 2024 in traja do 11. oktobra, nas vabi, da se poglobimo v svoje notranje svetove ter razmislimo, kaj nas resnično vodi na psihični ravni. Ko Pluton potuje skozi retrogradno gibanje, pogosto odstira plasti naše duše, ki so bile prej skrite ali zanikane. To je čas, ko se lahko soočimo s svojimi najglobljimi strahovi, željami in prepričanji ter se odločimo za preobrazbo. Retrogradni Pluton nas spodbuja, da se osredotočimo na preteklost in prepoznamo vzorce vedenja ter odnose, ki morda ne služijo več našemu najvišjemu dobremu.

Pluton v znamenju kozoroga

Pluton v astrologiji simbolizira tudi moč in vpliv na kolektivni ravni. Ko se je leta 2008 premaknil v znamenje kozoroga, smo bili priča globalnim spremembam na področju politike, gospodarstva in družbe. Pluton v kozorogu je poudaril potrebo po strukturnih reformah in odgovornosti ter razkril temne plati moči in avtoritete. Zadnje retrogradno potovanje Plutona skozi kozoroga, ki se zaključuje leta 2024, je čas, da pregledamo in zaključimo cikel preobrazbe, ki smo ga doživeli v zadnjih šestnajstih letih. To je tudi priložnost, da se soočimo s posledicami preteklih dejanj in prevzamemo odgovornost za oblikovanje prihodnosti.

Pričakovanja in izzivi

Pričakujemo lahko, da bo zadnje retrogradno potovanje Plutona v kozorogu prineslo razkritja in preobrazbe na političnem, gospodarskem in osebnem področju. Lahko se pojavijo globlje razpoke v obstoječih sistemih moči in avtoritete ter poudarijo potrebo po temeljnih spremembah. Na osebni ravni nas retrogradni Pluton vabi, da se poglobimo vase in prepoznamo svojo lastno moč ter odgovornost za svoje življenje. To je čas, ko lahko odkrijemo skrite vire moči znotraj sebe in se odločimo za pozitivne spremembe v svojem življenju

Plutonov vpliv na astrološka znamenja

Retrogradno potovanje Plutona lahko vpliva na vsa astrološka znamenja, vendar bo še posebej intenzivno za tista, katerih sončni ali ascendentni znak je v kozorogu, raku, tehtnici ali ovnu. Za ta znamenja bo to obdobje priložnost za globoko preobrazbo in osvoboditev iz starih vzorcev ter prepričanj.

Plutonov odhod iz kozoroga

Ko bo Pluton 19. novembra 2024 zapustil znamenje kozoroga in vstopil v znamenje vodnarja, bomo priča novemu poglavju v naši kolektivni evoluciji. Vstop Plutona v vodnarja bo prinesel poudarek na inovacijah, družbenih spremembah in kolektivni zavesti ter nas spodbudil k iskanju novih poti.

Torej...

Retrogradno potovanje Plutona nas v letošnjem letu vabi, da se poglobimo v svojo notranjost in se soočimo s svojimi najglobljimi strahovi ter željami. To je čas, ko lahko prepoznamo vzorce vedenja in odnosov, ki nas omejujejo, ter se odločimo za preobrazbo in osvoboditev. Sprejemanje teh sprememb nam lahko prinese nove možnosti in priložnosti za rast ter razvoj na osebni in kolektivni ravni.

Kako uporabiti energijo retrogradnega Plutona?

Stopite v stik s svojo senčno stranjo. Čemu je treba pokazati luč?
Soočite se s tem, česar se bojite. Vedite, da imate v sebi dovolj moči, da premagate strah.
Sprostite tisto, kar ni več v vašem nadzoru.
Sprostite vse sence iz svoje preteklosti, ki prispevajo k blokadam ali bolečini.
Stopite v svojo moč. Ocenite, katera prepričanja, situacije ali odnosi morda povzročajo, da se počutite nemočne.